J.K. Rowling: Harry Potter og de vises stein

Harry Potter og de vises stein Sjanger: Fantasy
Den første boka i Harry Potter-serien som består av 7 bøker skrevet av J.K. Rowling

Harry Potter er en gutt som bor sammen med tanten, onkelen og søskenbarnet sitt. Han oppdager etter hvert hvorfor familien hans behandler han dårlig og får vite den virkelige grunnen til at foreldrene hans døde. Harry Potter er ikke som gutter flest, han har visst det en stund, men nå får han vite hva som gjør han spesiell.

Harry Potter og de vises stein er ei veldig spennende bok. Det var ei av de første bøkene jeg leste og jeg fant den veldig interessant. Boka er ganske tykk, men den er lett å lese og språket er fint og passer temaet i boka. Boka handler om en verden med magi, trollmenn og andre magiske skapninger. Handlinga foregår litt i den normale verdenen, men mest i den magiske verdenen. Den magiske verdenen virker litt gammeldags, de har ikke elektrisitet og de skriver med fjærpenn og på pergament.

Boka starter med å introdusere «The Dursleys», familien til Harry Potter. Og så blir vi kjent med Harry, vi får vite hvor han bor og etter hvert hvorfor han bor hos tanten og onkelen sin. Man må lese litt lenger før boka begynner å fenge.

Boka er skrevet av J.K. Rowling, hun har skrevet alle syv Harry Potter-bøkene. Før hun ble forfatter var hun fattig, og hun hadde ikke nok penger til å forsørge barnet sitt. Det var dager hvor de ikke hadde penger, og det var dager der Rowling ikke kunne spise fordi da fikk ikke datteren mat. Rowling hadde nettopp skilt seg fra mannen sin. Men så skrev hun den første Harry Potter-boka og den endte opp som bestselger.

Det er ingen aldersgruppe på boka, og den passer for alle som kan lese godt. Boka passer også til begge kjønn.

Les boka og bli med Harry Potter til en helt ny verden.

Marthe, elev vg1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s