Alexander Kielland Krag: Dette blir mellom oss

Første tanken min da jeg så denne boka var: Ikke nok ei ungdomsbok om homofili? Nå begynner det å bli nok! Men siden jeg har lest og likt så mange av de andre bøkene for målgruppa med samme tema, som Nærmere kommer vi ikke, Simon og homosapiens-agendaen, Jeg gir deg sola og Bare du, måtte jeg jo ta en titt i denne også. Jeg var ikke kommet lenger enn til side fem før jeg var hekta. Dette blir mellom oss er nemlig en veldig frisk og kompakt historie, med godt driv.

Historien er fortalt i små bolker. I små fortettede sekvenser på bare noen linjer pr. side utfolder det seg en sterk kjærlighetshistorie. Familien til Felix har flyttet fordi Felix ble mobbet på den gamle skolen sin. På den nye er han derfor veldig bevisst på hvordan han fremstiller seg selv. Det går ikke mange dager før han legger merke til Nicolaj, som også virker å være veldig oppmerksom på Felix. Det er blikkontakt, tekstmeldinger, likes på sosiale medier osv.

Dette blir mellom oss er en roman om den første store forelskelsen, og de problemene som oppstår når den utvalgte er av samme kjønn. Det er også en roman om å bli trygg på seg selv og egen seksualitet. Historien er full av testosteron og kroppsvæsker, og jeg kan ikke si annet enn at Krag behandler temaet på en troverdig og medrivende måte. Historien gis også ut i Insta-format over 200 dager, med illustrasjoner. Den kan leses på @dbmo_2020. Anbefales varmt!

Tittel: Dette blir mellom oss
Forfatter: Alexander Kielland Krag
Forlag: Gyldendal, 2020
Sjanger: Roman, ungdom
Lengde: 211 s.

Bibliotekari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s