Fengende true crime med hårreisende historie

Jeg blir borte i mørket nøster Michelle McNamara i saken rundt «The golden state killer», en mann som på 70- og 80-tallet voldtok over førti kvinner og drepte 13 mennesker i Nord- og Sør-California. I boka beskriver McNamara ikke bare drapsmannens voldsturne, men også alle ofrene og nære pårørende. Vi kommer også tett på alt politiarbeidet utført i kjølvannet av saken.

McNamara sirklet inn drapsmannen, men klarte ikke å løse saken før hun brått gikk bort i 2016. På grunn av publisiteten hun skapte, samt moderne genteknologi og tjenester fra selskaper som My heritage, ble saken likevel løst i 2018, ikke lenge etter at boken kom ut.

Selv om det er mange mennesker og detaljer å holde styr på, er boka likevel superspennende. Jeg blir borte i mørket er en rystende historie om en mann som sirklet inn sine ofre, brøt seg inn i hjemmene til intetanende enslige kvinner og ektepar, kneblet, voldtok og drepte. I årevis. 

True crime er en sjanger som hittil har glimret med sitt fravær på biblioteket, men siden flere har etterlyst sjangeren, har vi kjøpt inn et knippe titler. Løp og lån! 🙂

Bibliotekari

Jeg blir borte i mørket
Michelle McNamara
Forlaget Press, 2020
Roman, voksen
344 s.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s