Børning 3. Svikt i Børning 3

Skrevet av «Allhen»

Filmen Børning 3 med regissør Hallvard Bræin er en norsk actionfilm som hadde premiere i Norge 19. oktober 2020. Filmen handler om racing med en blanding av komedie. Anders Baasmo spiller hovedpersonen Roy i racingfilmen. Andre sentrale aktører i filmen er: Kathrine Thorborg Johansen, Ida Husøy, Otto Jespersen, Sven Nordin, Trond Halbo, Alexandra Maria Lara og Wenche Myhre.

Filmen viser oss først hva Roy har oppnådd i årene ved å vise oss en fest med vennene sine som drikker og danser. Vi får deretter en scene der han må kjøre til toppen av fjellet for å gifte seg med forloveden sin. Her sier de «Den første til toppen vinner» hvor Roy til slutt mister løpet og noen andre kommer først til topps. Spenningen var til stede i starten.

Skuespillerne hadde god synergi med hverandre som gjorde filmen morsom å se på. Skuespillerne har god kjemi med hverandre, og dette viser hvor mye de har opplevd å jobbe med hverandre fra sine tidligere filmer før Børning 3. Anders Baasmo spiller også hovedrollen veldig bra. Han har en rolle som far og racerbilkjører, og han spiller begge rollene godt. Skuespillerne spilte virkelig sin rolle godt, og dette gjorde filmen morsom å se på.

Noen av virkemidlene de brukte fungerte ikke så bra. Handling: Lange scener, raske kutt. I det siste løpet er scenene og kuttene gode, med unntak av at kameraet panorerer for langt fra løpet, noe som gjør det dårlig. I siste løp gikk bilene raskere og raskere, noe som får publikum til å føle spenning. Scenene med fugleperspektiv fungerte ikke, det ble for lang avstand til bilene, og løpet ble kjedelig å se på. Det er vanskelig å få både komedie og action i en og samme film, og filmskaperne bør bestemme seg for om dette skal være en komedie eller en actionfilm. Bruken av spesialeffekter i denne filmen var dårlig. Det er stunts som det var umulig å gjenskape, og bruken av CGI var veldig åpenbar på disse scenene. Kostymer: Hjelmen som Roy bruker for det siste løpet er en amerikansk hjelm siden hjelmen har en hvit og rød stripe med stjerner. Hvis Roy er den norske racinglegenden, hvorfor bruker han da en amerikansk hjelm? Roy fremstår som den norske racerlegenden, og da burde han ha brukt en norskinspirert hjelm. En hjelm med amerikansk flagg gir ikke mening. Det eneste Roys kostyme gjør er å forvirre publikum.

Filmen handler om en fyr som prøver å vinne et løp for å vinne forlovedenes godkjenning. Selve filmen har nesten ikke noe ordentlig mål enn bare å kjøre og få forloveden sin tilbake. Vi får til og med visst antagonister som ønsket å få ham til å miste bilen sin og ikke kunne konkurrere i det siste løpet, og kvinnen som stjal forloveden hans fra ham. Målet med filmen er veldig svakt, og dette gjør den til en svakere film enn de andre Børning-filmene. For å konkludere vil jeg si at jeg personlig elsker komedie- og actionfilmer, men filmen som denne regissøren laget er vanskelig å like generelt. Regissøren lagde en god komediefilm, men ikke en god actionfilm. Jeg tror at filmen hadde vært bedre om den bare ble ren komedie i stedet for racing og komedie som jeg personlig ikke synes passer sammen. Hvis du vil se en film med tøff bilkjøring, finnes det andre filmer som er bedre enn Børning 3. Jeg vil gi denne filmen terningkast 2.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s