Børning 3: En gjennomsnittlig action/komediefilm

Skrevet av «Phan Bich Hoang Anh».

Filmen Børning 3 med regissør Hallvard Bræin er en norsk action/komediefilm som hadde premiere i Norge 30. september 2020. Det er fortsettelsen av forrige film Børning 2.

Anders Baasmo Christiansen spiller hovedpersonen Roy. Andre sentrale skuespillere i filmen er: Katherine Thorborg Johansen, Alexandra Maria Lara, Otto Jespersen og Henning Baum.

I filmen følger vi Roy, som er en racer og er i ferd med å gifte seg med kjæresten Sylvia. Filmen begynner med en fest, der får vi vite om bryllupet og blir introdusert for Robin, som skal stjele bruden bort neste dag. Roy må kjøre med Robin i et billøp i Tyskland, Robins hjemmebane, og vinne for å få kjærligheten tilbake.

Skuespillerne er ok. De gjorde jobben sin. Det er ingen scene som fullt ut viser skuespillernes potensial, ikke engang den siste scenen som skal være emosjonell. Hovedpersonen er kjedelig. Når jeg ser på filmen, føler jeg ikke noe tilknytning eller følelser overfor karakterene. Men dette er mest på grunn av dårlig manus.

Kinematografien er ok overalt. Det er noen høydepunkter. Landskapet med fjell og fjorder er vakkert skutt. Fargen på filmen er lys med mye grønt, gult og rødt, noe som gjør at filmen ser livligere ut. Det er noen gode actionscener med racing, men CGI er litt dårlig utført.

Temaet for filmen er veldig generisk. Det er en film om Roy og hvordan han innser at familien betyr mye for ham. Innimellom er det noen racingsscener. Filmen gjør ikke en klar sammenheng mellom temaet og racing. Selv om det er en racerfilm, nevnes ikke viktigheten av racing. Handlingene er ikke dårlige, men kan gjøres bedre. Det er vitser i filmen som ikke er morsomme i det hele tatt, som politimannsscenene. På slutten er det ingenting som forblir i seernes sinn. Det er scener som ikke gir mening, for eksempel der en vilkårlig racersjåfør svinger inn foran Roy og gir ham umiddelbart tips om hvordan han kan vinne det siste løpet.

Alt i alt er det en gjennomsnittsfilm med liten betydning. Det er et godt valg å se denne filmen hvis du bare vil se for underholdningsformål. Jeg gir filmen terningkast 3.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s