Emily Carpenter: The weights of lies

Tenk deg at hele tilværelsen din er bygd på en løgn. Du passer ikke inn, men skjønner ikke hvorfor. Forholdet til mora di er en katastrofe og alt du ønsker deg er avstand. Eller bedre – hevn. Så ramler det plutselig et tilbud i fanget ditt – betaling for å legge ut om forholdet mor di. Klarer du å si nei?

Meg Ashley, dattera til grøsserforfatteren Frances Asley som i sin ungdom skrev kultromanen Kitten, har et anstrengt forhold til mora si. Så da hun får tilbud om å skrive bok om sin egen oppvekst, samt om moras bruk av levende modeller og virkelige hendelser i debutromanen Kitten, som handler om mordet på en liten indianerjente på Bonny Island utenfor kysten av Georgia, USA, klarer hun ikke si nei. Prosjektet vil nemlig ikke bare gjøre henne uavhengig av mora en gang for alle, hun vil også få hevn. Problemet er bare at ingen vil snakke om det gamle mordet på Bonny island. Og de som snakker, lyger. Meg skjønner snart at Bonnie Island skjuler flere hemmeligheter, som alle på en eller annen måte er vevet sammen…

The weights of lies er en herlig psykologisk thriller med lag på lag av hemmeligheter og en historie som stadig tar nye vendinger. En domestic noir ala Gone girl og The girl on the train. Personlig likte jeg The weights of lies bedre enn de to sistnevnte. Samtidig merker jeg at jeg har gått litt lei av denne sjangeren, som begynner å bli veldig oppbrukt. Nettopp dette er ankepunktet mitt til boka: selv om historien har driv, er den ikke spesielt original. Likevel, hvis du ikke har lest alt for mange psykologiske thrillere, kan boka absolutt anbefales.    

Bibliotekari

Emily Carpenter
The weights of lies
Psykologisk thriller, voksen
Engelsk tekst
Lake union, 2017
372 s.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s