Brådypt: Elin Viktoria Unstad

Vilja drukner. I 23 minutter er hun død. Hallusinasjoner er en av senskadene, så når hun blir kidnappet, tatt med på ei lita øy for så å våkne på ei brygge i nærheten av hjemmet sitt, er det ingen som tror henne. De tror heller ikke på de andre tingene hun har forsøkt å fortelle. At noen har fulgt etter henne og at noen har vært i huset deres.

Men så forsvinner plutselig søstera til Vilja…

Brådypt er en superspennende psykologisk thriller for ungdom. Boka er delt inn i nå- og da-kapitler. Vi starter i nåtid, med kidnappingsscenen, og beveger oss deretter bakover i tid til starten og hendelsene som leder frem mot drukningsulykken. På den måten bygges det opp ei spenning i boka. Hva var det som skjedde da Vilja druknet? Hvor er det blitt av søstera hennes?

Oppbygginga av boka er veldig lik Nå er alt av Amy Giles som kom på norsk i fjor, på engelsk i 2017. Begge bøkene handler om vold i nære relasjoner og begge historiene kulminerer i en ulykke. Kanskje har Unstad latt seg inspirere av Giles?

Brådypt har alle momenter en psykologisk thriller for ungdom bør inneholde: troverdige karakterer, en kjærlighetshistorie og et mysterium. Som bonus har den et viktig tema – vold i familien.

Bibliotekari

  • Brådypt
  • Elin Viktoria Unstad
  • Psykologisk thriller (domestic noir), ungdom
  • Cappelen Damm, 2019
  • 223 s.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s