Troverdig og sår kjærlighetsroman

Una La Marches Bare i Brooklyn forteller kjærlighetshistorien mellom Devorah og Jaxon, to high school-elever. Devortah er oppvokst i en ultraortodoks jødisk familie i Brooklyn og forholder seg uten å mukke til alle regler. Hun er vant til dem og har ikke tenkt så mye over at livet kan være annerledes.

Så en dag blir hun sittende fast i en heis på sykehuset sammen med en gutt fra Brooklyn som er oppvokst i et annet miljø enn henne. Devorah har egentlig ikke lov til å prate med fremmede, hun har ikke engang lov til å være alene i samme rom som voksne menn, men hun oppdager gutten, Jaxon, for sent. Da heisa stopper mellom to etasjer, har hun egentlig ikke noe annet valg enn å snakke med ham.

Det korte møtet endrer Devorahs liv for alltid. Ikke bare synes hun at Jaxon er kjekk, hun blir også nysgjerrig på livet utenfor de trygge rammene til den jødiske gruppen sin. Snart begynner hun å stille spørsmålstegn ved alle reglene.

Bare i Brooklyn er en sår, men troverdig kjærlighetsroman. Bokas styrke ligger i beskrivelsen av det ultraortodokse jødiske miljøet, og bokas heltinne, Devorah, utvikler seg fint i løpet av historien. Devorah og Jaxon får tildelt hver sine kapitler, dermed får vi sett historien fra to sider.

Jaxons del av historien er på langt nær like interessant som Devorahs. Selv om denne delen tar for seg rasemotsetninger, forteller den ikke om noe vi ikke har lest før. Det er Devorahs familie og jødiske gruppe som står i veien for utviklingen av forholdet mellom de to unge. Devorah forventes nemlig å gifte seg med en jøde fra samme miljø som henne selv så snart hun er ferdig med skolegangen sin.

Bare i Brooklyn er ei bok om forbudt kjærlighet og om retten til å velge sin egen fremtid. Er du nysgjerrig på hvordan det går med Devorah og Jaxon? Du finner boka på biblioteket!

 

  • Una La Marche
  • Bare i Brooklyn
  • Originaltittel, Like no other, 2014
  • Oversatt av Line Almhjell
  • Roman, ungdom
  • Gyldendal, 2015

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s