Arrangert eksteskap? When Dimple met Rishi av Sandhya Menon

When Dimple met Rishi handler om to unge, andregenerasjons innvandrere fra India. Dimple og Rishis foreldre vil følge tradisjonene og velge ektefelle for barna sine. Rishi synes at dette er greit. Han setter pris på tradisjoner og har ingenting imot å møte og bli kjent med Dimple. Dimple ønsker derimot å velge sin make selv, hvis hun i det hele tatt skal gifte seg, noe hun slett ikke er sikker på at hun har lyst til. Hun har derfor ingen interesse av å møte Rishi.

Når Dimple helt uventet får lov av foreldrene til å ta et kurs på sommerskole før hun starter universitetsutdannelsen sin, tror hun at foreldrene er på tur til å myke opp og la henne leve livet sitt slik hun selv ønsker. Det hun ikke vet er at Rishi er meldt opp på det samme kurset. Møtet mellom de to ungdommene blir derfor en katastrofe.

When Dimple met Rishi tar i likhet med Una La Marches Bare i Brooklyn for seg arrangert ekteskap. Men innfallsvinkelen er en annen. Bare i Brooklyn handler om ei jente som trosser foreldrene sine og forelsker seg i en gutt utenfor sitt eget miljø. I When Dimple met Rishi er det ikke noen tvang i bildet. Her handler det mer om å møtes og se om kjemien stemmer. Dimples foreldre har altså egentlig ikke tenkt til å tvinge Dimple til noe som helst.

Mot all formodning blir Dimple likevel betatt av Rishi, som både er kjekk og lett å prate med. De to utfyller hverandre. Både Dimple og Rishi er sammensatte, flotte karakterer som det er lett å like, og begge utvikler seg fint i løpet av historien. Rishi får etter hvert et litt annet syn på fritt valg, mens Dimple lærer seg å lytte til følelsene sine, ikke bare til fornuften.

When Dimple met Rishi er en både søt og underholdende roman som viser oss en side av det arrangerte ekteskapet som vi kanskje ikke er så vant til å lese om i moderne, vestlig ungdomslitteratur.

  • Sandhya Menon
  • When Dimple met Rishi
  • Roman, ungdom
  • Simon Pulse, 2017
  • 380 s.

Bibliotekari

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s