Tankevekkende historie om hippiebevegelsens skyggeside

I Emma Clines Jentene møter vi 14 år gamle Evie som bor i California. Foreldrene skal skilles, Evie har ingen venner, hun kjeder seg og det er sommer. Så en dag får hun øye på noen selvsikre jenter som er helt annerledes enn alle hun har sett før. Tilfeldighetene vil at hun møter dem igjen. Det er særlig Suzanne som fascinerer Evie, og før hun vet ordet av det er hun halvveis medlem av en farlig sekt.

Historien tar utgangspunkt i Charles Mansons «familie», et biprodukt av hippiebevegelsen. Manson ble i 1969 sammen med flere av medlemmene i sekten tiltalt for en rekke bestialske mord. Jentene er bare løselig basert på denne historien. Alle personer har nye navn og handlingsforløpet er omskrevet. Det Cline først og fremst undersøker i denne historien er hva som gjør at en ung jente søker, slår rot i og fortsetter å oppsøke sekten selv etter at den så opplagt er blitt destruktiv og farlig.

Jentene er en tankevekkende og interessant historie. Historien er retrospektiv, som voksen ser Evie tilbake på hendelsene sommeren 1969. Dermed ser vi historien i etterpåklokskapens lys.

Du finner boka på biblioteket på norsk og på engelsk.

  • Emma Cline
  • Jentene (The Girls)
  • Roman, voksen
  • Cappelen Damm, 2017
  • 279 s.

Bibliotekari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s