En nydelig liten historie om sykdom

Den unge hovedpersonen i Anders Totlands Engel i snøen ligger på sykehus. Både han og alle de unge rundt ham er alvorlig syke.

Boka har lite tekst, historien er komprimert og det er mye som forblir usagt. Vi får blant annet aldri vite om den syke hovedpersonen er gutt eller jente. Hva han eller hun lider av nevnes heller ikke med et ord, men vi aner at det dreier seg om kreft. Bokas jeg-person får dagene på sykehuset til å gå sammen med kameraten Jonas som bor på naborommet, og ved å lære å spille piano av Silje som ligger på samme avdeling. Livet er satt på vent. Her dreier det seg om å spare på kreftene og overleve.

Engel i snøen er en sår historie om sykdom, rehabilitering og død. For noen går det fremover, andre blir stadig sykere. Boka er skrevet på et enkelt og flott nynorsk og passer for deg som ikke liker lange historier med et tett tekstbilde. Og for deg som liker åpne tekster. Ei lita perle som jeg gjerne anbefaler videre.

Litt om forfatteren: Anders Totland (f. 1986) er forfatter og journalist. Han debuterte i 2015 med barneboka Vampyrane i Eplehagen. Engel i snøen er hans første roman for ungdom.

  • Engel i Snøen
  • Anders Totland
  • Gyldendal, 2016
  • Roman, ungdom
  • 70 s.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s