Spennende som en kriminalroman

org_Det er du som er Bobby Fischer_hoy1Forfatter: Christer Mjåset
Tittel: Det er du som er Bobby Fischer
Forlag: Kagge
Sjanger: Voksen, skjønnlitteratur
Sider: 197 sider

Hovedpersonen i Det er du som er Bobby Fischer, Håkon, går rundt med skyldfølelse for noe som skjedde i Lillehammer i barndommen hans. Det er noe han ikke klarer å legge bak seg, noe som gjør at han skyr Lillehammer som pesten. Men da barndomsvennen Kristoffer dør, ser han seg nødt til å dra i begravelsen. Han gjenforenes med barndomsvennene sine, og sakte, men sikkert rulles tragedien fra barndommen opp.

Handlinga i rammefortellinga utspiller seg over et døgn, og gjennom stadige tilbakeblikk får vi løsninga på forsvinningssaken til Håkons barndomsvenninne, Agnes. Tilbakeblikk er en fortellerteknikk som er svært vanlig i moderne, norsk skjønnlitteratur, og boka kan sammenliknes med Per Pettersons Ut og stjæle hester og Linn Ullmans Et velsignet barn, bare for å nevne noen.

Boka tematiserer hva som former oss som mennesker og hvordan vi stadig bærer fortida med oss. Det er du som er Bobby Fischer er like spennende som en kriminalroman. Ei flott lita bok som passer for de av dere som setter pris på mysterier i ren skjønnlitterær form! Anbefales absolutt.

Litt om forfatteren: Christer Mjåset debuterte i 2003 med novellesamlinga En dans der veien slutter. Det er du som er Bobby Fischer er hans tredje roman.

Bibliotekari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s