Monika Steinholm: Fuck verden

Fuck verdenForfatter: Monika Steinholm
Tittel: Fuck verden
Forlag: Schibsted
Målgruppe: Ungdom
Sider:214

Monika Steinholm er bosatt i Tromsø, jobber i bokhandel og har tatt forfatterstudiet på UiT. Fuck verden er hennes første roman.

Forlagets omtale: 16 år gamle Gunn og moren har nettopp flyttet til Tromsø. Moren sitter for det meste inne og snakker med fremmede menn i telefonen. Gunn kjører rundt på en traktor og spiller Jahn Teigen. I lomma på mormors røde kåpe finner Gunn et bilde av en ung mann. Hun skulle spurt hvem det er, men mormor er en måke og kan ikke svare. Niklas skulle gjerne hatt en motgift mot trangen til å sitte foran Facebook og glane på bilder av eks-dama. En psykolog hadde muligens vært noe for Niklas, men han skal faen ta ikke til noen psykolog. Det handler om kjærlighet og ikke minst fravær av kjærlighet. Om den store forelskelsen, om det å være ny på et lite sted og forsøke å tilpasse seg uten å være A4, men kul. Det handler om savn, om fravær av en far (og kanskje en mor). Dette er en moderne oppvekstroman med mye humor, men med et mørkt bakteppe.

Fuck verden er en spennende ungdomsbok med et litt uvant perspektiv på det å søke etter sine røtter. Handlinga er lagt til Tromsø, et sted de fleste av oss her i området kjenner godt til, og det gjør jo både gjenkjennelsen og innlevelsen i historien enklere. Fuck verden er ei flott ungdomsbok som tar for seg den nordnorske identiteten. Anbefales varmt!

K&B

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s