Disse er nominert til nordisk råds litteraturpris

Andvake-trilogien Bare et menneskeNordisk råd – forumet for samarbeid mellom nasjonalforsamlingene og regjeringene i Norden – forvalter flere priser, blant annet Nordisk råds litteraturpris. To skjønnlitterære verk fra hvert av språkområdene i Norden nomineres hvert år til denne prisen. De norske verkene som er nominert i 2015 er romanen Bare et menneske av Kristine Næss, og trilogien: Andvake. Olavs draumar. Kveldsvævd av Jon Fosse.

amas amas2Fra det samiske språkområdet er diktsamlinga amas amas amasmuvvat av Niillas Holmberg nominert.

Disse verkene frå Norge er nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for 2015: romanen Joel og Io. En kjærlighetshistorie av Geir Gulliksen og Anna Fiske (Ill.) og romanen De som ikke finnes av Simon Stranger. Fra det samiske språkområdet er romanen: Durrebjørnen og skuterløypa av Veikko Holmberg og Sissel Horndal (ill.) nominert.

JoelDe som ikke finnesDurreVinnerene av prisene offentliggjøres ved en prisutdeling i Kulturhuset Harpa i Reykjavik 27. oktober 2015.

Mange av verkene som har vunnet prisen tidligere kan du finne på skolebiblioteket. Blant annet Per Petterson, Sofi Oksanen, Gyrðir Elíasson, Merethe Lindstrøm og Kim Leine.

Årets nominerte og tidligere vinnere er stilt ut på biblioteket i tiden fremover

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s