Bøker om flyktninger

Vi står overfor en humanitær katastrofe i Europa og det er hjerteskjærende å lese om alle enkeltskjebnene. Har du lyst til å sette deg nærmere inn i flyktningeproblematikken, finner du følgende bøker på biblioteket:

 

barsakhBarsakh er første bok i en trilogi om Emilie fra Oslo som kommer over en gruppe afrikanske båtflyktninger på Gran Canaria. En av elevene på skolen anbefaler boka på det sterkeste. Les anmeldelse her.

 

 

 

 

I havet er det krokodillerI havet er det krokodiller handler om tiåringen Enaiatollah som smugles ut av Afghanistan av mora si. Men en morgen er mora borte og Enaiatollah er alene. I havet er det krokodiller er en gripende historie om tilværelsen som papirløs flyktning. Les mer om boka på NRK.

 

 

 

Jeg var et barn

Jeg var et barn, det var krig er en selvbiografisk fortelling om ti år gamle Edin som flykter fra hjembyen sin i Bosnia-Hercegovina til Norge sammen med mora si på 90-tallet. Edin forteller om hvordan han opplever Norge og hvordan det er å se konflikten i hjemlandet på avstand. En av elevene på skolen anbefaler boka for unge og voksne som «interesserer seg for krigshistorie, men også for dei som vil lære meir om korleis ein flyktning ber med seg krigen sjølv om han eller ho er milevis ifrå den». Les hele anmeldelsen her.

 

 

Little Bee

Little Bee har litt av den samme problematikken som Barsakh. Et ungt ektepar reiser til Nigeria og en dag de er utenfor ferieparadisets bevoktede område møter de to søstre på flukt fra en gruppe soldater. To år senere banker den ene av søstrene på ekteparets dør i England… Dagbladet kaller boka er bestselger som fortjener å være bestselger, NRK sier at den er «skrekkelig, brutal, voldsom og god».

 

 

Du finner flere bøker med samme problematikk på biblioteket

IMG_7327

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s