Pappas prinsesse

Pappas prinsesseTittel: Pappas prinsesse
Forfattar: Sigrid Beate Edvardsen
Sjanger: Dokumentar
Forlag: Publicom forlag AS
Utgjevingsår: 2012
Terningkast: 4

Sigrid Beate Edvardsen tar oss med inn i ein gripande historie der ho fortel om sin oppvekst i ein heim der foreldra misbrukte alkohol og stoff. Ho fortel korleis faren deira kom heim kvar kveld og var så full at han nesten ikkje klarte å stå på beina. Korleis han kom heim og byrja å slåst og diskutere. Sigrid og systera Ellen blei begge misbrukt av faren frå dei var seks år, og til langt opp i tenåra. Sigrid skulle seinare vere involvert då faren blei drepen.

Sigrid Beate Edvardsen er 46 år og tidlegare straffedømt for drapet på sin far. Ho har to barn og ein hund. Ho har skrive boka Pappas prinsesse der ho skriv om følelsar og tankar rundt det ho har opplevd i livet sitt. Historia ho fortel er ei sann historie.

Eg vil seie at boka var lett å lese. Boka er delt inn i tre hovuddelar der den første og den tredje delen fortel korleis ho lever i dag og korleis det var når ho sat i fengsel.

I den første delen fortel ho i hovudsak om korleis det var å vekse opp i ein familie som ikkje fungerte slik den burde, og korleis ho har det i dag. Den andre delen er basert på brev ho skreiv då ho sat i fengsel. Denne delen er ein ganske lang del, og den kan bli kjedeleg i lengda. Ho skriv om livet i fengsel, og dagane som er ganske like, så det meste som står i breva er mykje av det same. Den tredje delen fortel korleis det var når ho sat i fengsel, ho fortel korleis ho blei flytta mellom fengsla og sjukehus, om når ho blei gravid på nytt mens ho sat i fengsel og korleis forholda mellom ho og familien blei etter ho begynte soninga.

Då eg begynte å lese boka og åpna opp på første side, var det som eg hadde lese mykje av boka allereie. Boka begynte rett på handlinga om korleis ho opplevde og hadde det i barndommen sin. Ho fortel ikkje noko om og om igjen, og det er vanskeleg å leggje den ifrå seg, for historia ho fortel er så trist og det rart å sjå korleis nokon har det heime.

Boka passer for ungdommar og vaksne, og er ei fin bok viss du ønskjer eit innblikk i korleis nokon faktisk har det i heimein utan at nokon legg merke til at ein ikkje har det bra. Boka tar deg med inn i ei historie der ting fort kan endre seg og eit mareritt kan bli verkeleg.

Elev 11STCD

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s