Hvis du lyver

Hvis du lygerTittel: Hvis du lyver
Forfattar: Thomas Marco Blatt
Gitt ut: 2014
Sidetal: 142
Forlag: Cappelen Damm
Genre: Roman for ungdommar

Thomas Marco Blatt er født i 1980 i Busan, Sør-Korea og vaks opp på Sørumsand i Oslo. Han har gått på skrivekunstakademiet og forfattarstudiet. Han har gjeve ut tre bøker, og har vunne ein pris «Tarjei Vesaas debutantpris 2006» for boka Slik vil jeg måle opp verden. Boka Hvis du lyver er hans første barne- og ungdomsroman.

Klara er ei tolv år gammal jente som likar å symje og spele fotball. Ho bur i ei blokk i Oslo saman med mora, faren og litlebroren, Kevin. Klara er bestevenn med ein som heiter Mathias og alle trur dei er forelska i kvarandre. Dei er saman, men Klara er forelska i ein annan, nabojenta som heiter Sofie. Sofie er 14 år og har oransje hår. Holete bukser og svarte klede er noko som fell henne i smak. Ho er modig og tøff, difor liker Klara henne. Mathias, som ho er saman med, men ikkje er forelska i, får vite sanninga.

Boka startar ganske rett på sak. Eg synest sjølv at ho er ganske kjedeleg eigentleg, men no er ikkje eg ho som elskar å lese. Boka var veldig lett å lese då ho ikkje var så særleg lang, og ho var skrive på ein forståeleg måte. Boka tek opp eit ganske viktig tema; korleis ein person som er forelska i ein av same kjønn har det, og korleis personen vert behandla, boka tek òg opp kva dei tenkjer om homofili. Det var korte kapittel i boka som gjorde at det var lett å leggje ho ifrå seg, og boka var lettlesen. Boka hadde ein open slutt, som var litt brå, men han passa til handlinga.

TerningkasttreBoka handlar om homofili, var truverdig i høve til både stad og innhald, og dette kunne sikkert skjedd i røyndomen. Temaet til boka er kor vanskeleg det kan vere å kome ut som homofil. Klara er veldig open, men ho er redd for å seie kven ho eigentleg er forelska i. Ho seier det til Mathias, men ingen andre, og det er då alle får vite det. Eg gjev terningkast 3, då eg syntest boka ikkje var så veldig spennande for meg.

Elev 11STD

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s