3096 dager av Natascha Kampusch

3096 dagerTittel: 3096 dager
Forfattar: Natascha Kampusch
Sjanger: Sjølvbiografi
Forlag: Cappelen Damm
Utggjevingssår: 2010

Natascha Kampusch vart kidnappa 2. mars 1998 på veg til skulen som 10-åring. Ho vart halde i fangenskap i ein kjellar i 3096 dagar av Wolfgang Priklopil. I boka 3096 dager fortel ho historia si.

Boka var lett å lese. Ho har ingen vanskelege ord og uttrykk, og Natascha gjev veldig mange gode skildringar som gjev eit inntrykk av korleis det var for henne i fangenskap. Ho startar boka bra, der ho fortel litt om dagane før kidnappinga. Dette kan vere greit å vite, slik at ein blant anna forstår tilhøva hennar til foreldra . Boka er spennande, og ho kan vere vanskeleg å leggje frå seg. Når Natascha vert kidnappa, lurar ein veldig på kva som skjer vidare. Kjem ho seg ut? Vil ho overleve? Derfor kan det vere litt ulikt frå person til person om ein synest slutten er overraskande. Sjølv synest eg han var litt overraskande. Sidan det er Natascha Kampusch sjølv som har skrive boka, synest eg ho har skrive den veldig bra. Det er ingen andre enn ho sjølv som veit betre kva som skjedde, derfor synest eg ho gjev gode skildringar og gjer ein god jobb med å få lesaren til å leve seg inn.

terningkast 5Boka handlar om kidnappinga av Natascha Kampusch, og korleis ho opplevde det. Sidan kidnapping er eit ganske seriøst tema, fekk denne boka meg til å tenkje på kor skummelt det er med kidnapping. Boka passar veldig godt til ungdomar, sidan det er denne aldersgruppa som blir mest ramma av kidnapping. Boka passar og fint for vaksne, og eg vil absolutt anbefale ho vidare. Eg vil gjeve boka terningkast 5.

Elev 11STCD

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s