Lesetips for deg som trenger litt å lese på nynorsk

Trenger du å lese litt nynorsk før eksamen eller ønsker du rett og slett bare å forbedre nynorsk-karakteren din? I så tilfelle vil biblioteket anbefale noen nynorske bøker, fra de lettleste, til de mer avanserte.

 

Kjære søsterKjære søster av Alf Kjetil Walgermo er noe så spennende som en facebook-roman for ungdom. Boka tar for seg ei ung jentes sorgreaksjon over søsteras uventede dødsfall. Ofte er det sånn at veggen på Facebook oppdateres selv etter at eieren er død, nettopp dette er utgangspunktet for Kjære søster, hvor ungjenta skriver om savnet og sorgen sin på veggen til søstera etter at søstera er død. Denne boka er lett å lese.

 

 

 

sone zSone Z av Øyvind Vågnes passer for deg som liker dystopiske romaner. Handlinga i denne boka er lagt til ei tenkt fremtid hvor «landet» beskyttes av en høy mur som stenger uvedkommende ute. Samfunnet er gjennomkontrollert, og hovedpersonen, hvis datter nettopp er forsvunnet, jobber på muren og tilintetgjør de som forsøker å bryte seg inn. Dette er en roman med klare paralleller til vårt samfunn.

 

 

 

SofiaHar du Sigrid Merethe Hanssen som norsklærer? Kanskje du skal prøve deg på en av hennes bøker. Hun har skrevet ei barnebok, to novellesamlinger og en roman på nynorsk. Romanen Sofia handler om ei kvinne som reiser til Hellas for å avslutte et skriveprosjekt. Der møter hun Sofia. Alt er ikke som det skal med Sofia og forfatteren vil gjerne hjelpe henne, men det går ikke helt som planlagt…

 

 

 

Så vakker du erSå vakker du er av Brynjulf Jung Tjønn er ei nydelig, lettest bok om livet, døden og kjærligheten. Boka handler om en ung gutt som opplever sin første forelskelse samtidig som onkelen hans er syk og venter på døden. Så vakker du er treffer rett i hjertet med sitt poetiske språk og viktige innhold.

 

 

 

FugletribunaletFor litt mer avanserte lesere anbefales Agnes Ravatns Fugletribunalet, en roman og skyld og soning. Boka handler om Allis Hagtorn som rømmer fra tilværelsen som NRK-kjendis til et sted ved fjorden etter en skandale. Hun leier seg inn hos Sigurd Bagge, en enstøing som oppfører seg veldig merkelig.

 

 

 

søkeordSøkeord: ayotzintli av Marit Kaldhol er ei ungdomsbok som handler om en gutt som begår selvmord. Boka består av tre deler. Første del er dagboknotatene til Mikke, andre del er mora sine nedtegnelser, tredje del består av brev til Mikke fra venner.

 

 

 

Skammarens dotterLiker du fantasy? Kanskje du skal prøve deg på Skammarens dotter, første bok i Skammar-serien av Lene Kaaberbøl. Boka er nylig filmatisert og filmen har norgespremiere 1. mai.

 

 

 

 

ferrante. mi briljante venninne. omslHelt til slutt anbefales den mye omtalte Mi briljante venninne av Elena Ferrante, en av vårens aller største publikumssuksesser

 

 

 

 

Fant du ikke noe her? I så fall kan du ta en titt på denne lista. Her finner du mange godbiter på nynorsk.

 

litt å lese på nynorsk

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s