NI LIV

Ni livNi liv er skrevet av David Howarth, og ble utgitt i 1955 av Cappelen. Boka handler om Jan Baalsrud og hans flukt fra tyskerne under 2. verdens krig. Den forteller ikke bare om Jan selv og hans tanker og følelser, men er også en takk til alle dem som var villige til å ofre sine liv for å hjelpe Jan Baalsrud.

Hendelsene fortelles kronologisk, og her er mye dramatikk og spenning. Forfatteren forklarer at noen av episodene ikke høres troverdig ut, men han har selv pratet med befolkningen som hjalp Baalsrud, og de bekreftet det som hadde skjedd. Ni liv er basert på en sann historie, hvor både Baalsrud og stemmene til dem som hjalp han får slippe til. Boka inneholder noen bilder som ble tatt da Jan besøkte området 10 år etter krigen. Personlig så mener jeg at forfatteren fikk fram historien på en god måte og satte Jan Baalsrud og ikke minst lokalbefolkningen i fokus.

Ni liv er en fantastisk historie, men den er ikke lettlest, blant annet fordi mye fakta og mange stedsnavn kan gjøre det litt vanskelig å holde tråden. Om jeg vil anbefale boka er jeg litt usikker på, men jeg vil anbefale alle å se filmen for å få et lettere innblikk i boka, noe som igjen gjør det lettere å lese den.

Elev 11STEF

Kilde: Wikipedia:  http://no.wikipedia.org/wiki/Ni_liv_%28bok%29

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s