Et unikt portrett av en ikonisk fotballegende

untitledDenne boka er en biografi av den anerkjente og elskede Sir Alexander Chapman Ferguson, om hvordan han gikk fra det tøffe publivet i Govan som ligger i Skottland til å bli mange fotballfans sin største helt. I 1986 tok Sir Alex over sjefsstolen i en av verdens største fotballklubber, Manchester United, og holdt seg deretter i Manchester i hele 27 år. 38 trofeer hadde han da vunnet med Manchester United. Boka starter tidlig med at han takker alle han har å takke etter sine år med massiv suksess. Han begynner boka med å fortelle om begynnelsen på hans arbeidsliv, noe som da tar oss med til et lite strøk i Glasgow, nemlig Govan. Det er nemlig i dette lille området at Sir Alex starter sitt arbeidsliv. Han ble pubeier i ung alder, og dette mener han har hjulpet han mye på veien til toppen. Ofte i boken mimrer han tilbake til tiden som pubeier, og forteller at det var her han lærte å bli en skikkelig arbeidskar. Boka tar deg også innom hans eventyrlige år som manager i Manchester United, der han forteller om sine største stjerner og hvorfor han tok de sportslige valgene han tok.

Han forteller som sagt om forholdene til noen av stjernene han har hatt ansvaret og jobbet med opp igjennom årene, blant disse store navn som Cristiano Ronaldo og David Beckham. For øvrig beskrev sistnevnte Sir Alex som en farsfigur. Sir Alex har også mye fokus på hvordan hans ektefelle Cathy har spilt en viktig rolle i livet hans, både som privtperson og som manager. Han fokuserer ikke så altfor mye på egne prestasjoner og hva han har oppnådd, men veldig mye på hvordan han oppnådde alt.

Etter min syn er denne boken ypperlig. Jeg er en stor fotballentusiast og å lese om en legende av slik kaliber er interessant i seg selv, men også når boken er skrevet så bra. Biografien er også meget spesiell for meg, med tanke på at jeg er Manchester United fan og Sir Alex er en gudegave til ikke bare Unitedfans, men hele fotballverden.

Elev 11STEF

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s