Ingen vil savne deg av Michelle Gagnon

Ingen vil savne degTittel: Ingen vil savne deg
Forfatter: Michelle Gagnon
Utgivelsesår: 2013
Forlag: Gyldendal
Sidetall: 338

 

Romanen Ingen vil savne deg skrevet av Michelle Gagnon handler om Noa som er en 16 år gammel jente. Noa har bodd med forskjellige fosterfamilier og i forskjellige ungdomshjem. Hun er en tøff gate-jente og stoler ikke på noen. Noa er medlem av ei hackergruppe kalt /ALLIANCE/ der kun de flinkeste hackere rundt om i hele verden er med. Mens hun har bodd rundt om på de forskjellige institusjonene har hun måttet forsvare seg mot urettferdighet og overgrep. Til slutt bestemte hun seg for at nok var nok, nå ville hun ikke bo sånn lenger. Hun skaffet seg en leilighet og penger selv. Ved hjelp av sine meget gode hackekunnskaper greide hun å lure systemet til å tro at hun bodde hos en fosterfamilie, noe hun ikke gjorde. Hun vil bo for seg selv, for alene føler hun seg trygg.

En dag våkner hun opp i et rom hun ikke har sett før, og dette skremmer henne. Hun ligger på et operasjonsbord i ei tom lagerbygning og ser at hun har ett stort operasjons-arr på brystet. Hun finner til slutt sin vei ut av lagerbygningen ved bruk av sin erfaring som gateunge. Hun er meget nysgjerrig på å finne ut hva som har skjedd med henne og prøver å finne dette ut. Noa møter en rikmannsgutt ved navn Peter som er meget villig til å hjelpe henne med å finne ut hva som har skjedd og hvorfor. I tillegg til Peter, får hun hjelp av gruppen /ALLIANCE/ for å finne ut mer. I denne prosessen oppdager Noa og hjelperne hennes flere grusomme hemmeligheter som det ikke er meningen at verken hun eller noen andre skal finne ut om.

Denne romanen er veldig spennende fra start til slutt. Michelle Gangnon, som er født i USA, får fram tempo og driv på en meget bra måte; leseren får faktisk ikke tid til å roe ned før fortellingen er slutt. Michelle er kjent for å skrive thrillere og krim. Boka er stort sett lettlest, men forfatteren lar Peter og Noa veksle på å ha synsvinkelen, som da kan være forvirrende i begynnelsen. Forfatteren skildrer fint hvordan Noa og Peter tenker og opplever forskjellige situasjoner ved å lage parallellhistorier. Dette vil da si at vi får vite de to historiene til Noa og Peter og alt de tenker. Et annet sentralt virkemiddel er kontrast, der forskjellen mellom Noa og Peter tydeliggjøres. Peter kommer fra en rikmannsfamilie mens Noa har levd med utallige fosterfamilier. Tross disse ulikhetene møtes de og fungerer godt sammen, ikke minst fordi de har en felles ting de brenner for, nemlig hacking.

Jeg synes boka var meget bra. Jeg er ikke den som er mest glad i å lese, men jeg må ærlig innrømme at denne boka var vanskelig å legge fra seg. Jeg vil si at den passer best til ungdom i 14-15 års-alderen og oppover.

Elev 11STEF

 Kilder

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s