Hva er det med Anna?

Hva-er-det-med-AnnaTittel: Hva er det med Anna?
Forlag: Gyldendal
Forfatter: Rebecca James
Oversetter: Hilde Stubhaug
Utgivelsesår: 2013
Sidetall: 377

Hva er det med Anna? er en roman skrevet av Rebecca James. Hun er født i Sydney, Australia i 1970 og har jobbet som servitør, som engelsklærer i Indonesia og Japan, og senere som kjøkkendesigner. Hennes første roman Forførende ondskap, var en internasjonal sensasjon og ble solgt til 52 land.

Handlingen i romanen er lagt til Sydney, Australia hvor vi blir kjent med hovedpersonen Tim. Han er en helt vanlig gutt og jobber som kokk i farens restaurant. Tim har ikke leilighet selv, derfor bor han midlertidig hos eks-kjæresten sin som har fått seg ny kjæreste. Det synes han er helt greit, men vil egentlig bo for seg selv. En dag finner han en annonse i en avis om et rom som skal leies ut, blir nysgjerrig på dette og bestemmer seg for å få en visning på huset. Her møter vi den andre hovedpersonen, Anna. Hun er en veldig stille og forsiktig jente fordi hun har en form for sykdom. I starten av boka opplever vi henne som en veldig mystisk person da hun aldri går ut av huset og bestandig oppholder seg oppe på loftet sitt.

Tim bestemmer seg for å leie rommet, og flytter inn i huset. Han synes Anna er spesiell til å begynne med, men venner seg etter hvert til henne og de utvikler en fin tone sammen. Tim lurer veldig på hva hun har på loftet, men han får ikke vite det. I boka blir vi også kjent med et vennepar av Anna, de er begge advokater og bruker å se til Anna av og til.

Anna og Tim begynner å få det veldig fint sammen, men dette synes eks-kjæresten til Tim ikke noe om. Hun begynner å bli farlig sjalu og kan blir en trussel for alle sammen. Under en selskapsmiddag hvor venneparet og eks-kjæresten er sammen med Anna og Tim, får handlingen en vending ingen hadde sett for seg.

Forfatteren har virkelig lykkes med prosjektet sitt, og makter å fange leserne. Personer og miljø er godt skildret, og ved å la synsvinkelen skifte mellom Tim og Anna skapes interessante perspektiver. Språket er også lett og forståelig; her er ikke brukt ord man ikke forstår. Dette gjør at leseren fort blir revet med i alt det spennende og mystiske som skjer.

Jeg synes personlig boken var utrolig bra! Den var som nevnt veldig lettlest. Den forklarte ting ganske detaljert, så man fikk med seg mye på ‘’ kort tid’’. Handlingen var spennende fra første kapittel og jeg klarte rett og slett ikke å legge den fra meg. Med en slik bok som dette får du både spenning, mysterium og mye underholdning.

Jeg vil anbefale alle å lese boka, selv de som ikke er veldig glad i å lese bøker, fordi det gikk utrolig fort å lese den. Den norske oversettelsen har også god linjeavstand, noe som gjorde det lett å holde et fint og jevnt tempo på lesingen. Handlingen i boka viser mange former for mysterium som man har lyst å finne ut av, dermed blir man mer og mer ivrig for hver side man leser. Alt i alt, en utrolig bra roman som jeg unner alle å lese.

Elev 11STEF

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s