Ukens bok: Anne Kyong-Sook Øfstis Si at vi har hele dagen

Si at vi har hele dagenDenne uken anbefaler biblioteket en roman om adopsjon og identitet. De fleste som er adoptert lurer vel av og til på hvem de biologiske foreldrene er, og hvem de kunne ha blitt hvis de hadde vokst opp hos dem. Identitet er altså hovedtemaet i Si at vi har hele dagen.

Fra baksideteksten: Hvem kunne jeg ha blitt om alt hadde vært annerledes? Rebekka sørger over søsteren Marions død – de er begge adoptert fra Korea, og vet ingenting om hvem mødrene deres var. Hun bestemmer seg for å lete etter røttene sine. I Korea møter hun I-Sook, som bærer på en mørk og uforløst historie. Og hun møter «komfort-kvinnene», unge jenter som ble holdt fanget og misbrukt av japanske soldater under krigen, og som ble utstøtt av sine egne da de senere kom tilbake til Korea. Menneskene i denne romanen stiller seg selv spørsmålet: Hvem kunne jeg ha blitt om alt hadde vært annerledes? Det er en fortelling om hvordan minner blir glemt og hva som skjer når man velger å huske. Romanen Si at vi har hele dagen er en historie om mødre, søstre og døtre. Og om det å høre til.

Si at vi har hele dagen er ei lettlest bok med ei viktig og interessant problemstilling. Boka passer godt både som lystlesning og til fordypningsoppgaven på vg3 for de av dere som er nysgjerrig på temaet adopsjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s