Ukens bok: Sally Greens Half bad

half badDenne uken anbefaler biblioteket første bok i Sally Greens planlagte Half Life-trilogi, Half bad. Bok to ventes utgitt i mars i år, samtidig som bok én, Half bad. Ondskapens sønn kommer på norsk.


Hovedpersonen i Half Bad er 16-årige Nathan. Nathan vokser opp på landsbygda i England i en familie med hvite hekser. Selv er han en blanding mellom svart (faren) og hvit (mora), og det kunne vært vel og bra, hadde det ikke vært for at svarte hekser blir ansett som onde og er fritt vilt i England. Nathans mor er død. Etter sigende skal hun ha begått selvmord på grunn av Nathan – et uønsket barn, og et resultat av en voldtekt – og Nathan vokser derfor opp hos mormora si sammen med halvsøsknene sine som ikke alle er like glade i ham, siden faren hans drepte faren deres. Forhistorien er ikke akkurat noe godt utgangspunkt for en lykkelig oppvekst.

Heksekonsilet følger godt med Nathan gjennom oppveksten hans. Faren er nemlig den mektigste svarte heksa i hele England, og konsilet frykter at Nathan skal bli som ham. Etter hvert som han vokser til, innskrenkes friheten hans, og som 16-åring bor han i et bur og er under konstant overvåkning. Men han er nødt til å komme seg fri, for innen 17-årsdagen må han få tre gaver av faren sin, hvis ikke vil han dø…


Half Bad er en stilsikker sidevender som utforsker stereotypiene og illustrerer at virkeligheten sjelden er like svart-hvit som forestillingene våre. Boka er hyperaktuell i en verden hvor fordommer mot enkelte etniske grupper synes voksende. En sikker vinner og et must for alle Harry Potter-fans!

Kari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s