Ukens bok: Marie Lus Legend

Liker du The hunger Games og Divergent? Da bør du prøve deg på Marie Lus Legend-serie som representerer noe av det beste innen dystopi-sjangeren. Første bok i serien er Legend (2011), som fortsetter i Prodigy (2013) og Champion (2013). Serien skal filmatiseres og det er CBS som har kjøpt rettighetene.


LegendUSA slik vi kjenner det, eksisterer ikke lenger. En naturkatastrofe har endret landskapet og helt siden katastrofen har øst kriget mot vest. I Republikken på vestkysten er De forente stater redusert til en vag drøm av noe fint som engang har vært. Militæret har overtatt makta, og det er enorme forskjeller mellom fattige og rike. I denne verdenen vokser Day og June opp. Day i den fattige delen av befolkningen, June i den rike.

Det året innbyggerne i Republikken fyller ti år, skal de gjennom en test for å finne sin plass i systemet. De flinkeste ender i militæret, de svakeste tas fra familiene sine og sendes bort i skam. Day strøk på sin prøve, men klarte å rømme. Som femtenåring lever han som en lovløs fiende av Republikken, og han gjør alt han kan for å motarbeide den.

June vokser opp på solsiden. Foreldrene er døde. Det er storebroren Metias, kaptein i militæret, som tar seg av henne. Femtenårige June er et vidunderbarn. Hun er den flinkeste eleven på Drake, og som alle de flinke, er hun tiltenkt en karriere i militæret. Så da broren hennes blir drept av Day, blir det Junes oppgave å finne Day…


Legend er en lettlest og spennende sidevender som passer perfekt for deg som liker dystopisk litteratur. Boka er ventet utgitt på norsk 1. april på Front forlag, men på biblioteket finner du hele serien på engelsk. Den er veldig bra og anbefales varmt 🙂

Under finner du en presentasjon av de dystopiske titlene som vi har på biblioteket. Det er bare å bla i dokumentet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s