Ukens bokanbefaling: Máret Ánne Saras Mellom verdener

Samisk fantasy er ikke hverdagskost, selv om samiske myter legger et godt grunnlag for en lek med sjangeren. En av de få, kanskje til og med den eneste som har skrevet fantasy på samisk, er Máret Ánne Sara, som i 2013 debuterte som ungdomsbokforfatter med Ilmmiid gaskkasførste bok i en planlagt serie. Ilmmiid gaskkas er nå oversatt til norsk, og boka har fått tittelen Mellom verdener.


Mellom verdenerI Mellom verdener havner søskenparet Sanne og Lemme i underverden, etter å ha stukket av fra en krangel med faren – som er reindriftssame – om utbygging av en crossbane på gamle beitemarker. Ute i marka vekker de uforvarende en sovende utburd, som straks ringer dem inn og sender dem til underverden. Veien tilbake skal vise seg å bli alt annet enn enkel. For i underverden er de forvandlet til reinsdyr, og stadig må de rømme fra slaktegjerdet…


Mellom verdener er en sterk debut og en kjempespennende roman som passer for alle som liker fantasy. Den er lest i en jafs og anbefales spesielt til fordypningsoppgaven på vg3 sammen med Lise Forfang Grimes Kaoshjerte.

Kari Brenden-Bech

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s