BiblioteKaris grøssertips

IMG_5380

 

I anledning Halloween har biblioteket tradisjonen tro plukket frem noen grøssere. I år skal vi i tillegg forsøke å få elever og ansatte til å anbefale sine grøsserfavoritter. Vi begynner med den som sitter nærmest: biblioteKari

 

BiblioteKaris grøsserfavoritter

 

Djevelens eliksirerE.T.A. Hoffmann: Djevelens eliksirer

Kapusinermunken Metardus er en splittet sjel, snart from og gudfryktig, snart skruppelløst forbrytersk, manifestert ved en dobbeltgjenger som forfølger ham. Trylleeliksiren som djevelen i sin tid har etterlatt hos St. Antonius, driver Metardus gjennom verden på jakt etter en ukjent, skjønn kvinne og fører ham inn i en rekke høyst kompliserte situasjoner som koster flere mennesker livet. (Forlagets omtale)

 

Døde menn går i landAndré Bjerke: Døde menn går i land

Døde menn går i land er historien om den beryktet sjørøveren Korp. Han etterlot seg et hus fullt av uvurderlige kunstskatter, men også en fryktelig trussel om ulykke og død over den som fjerner noe. Uhyggelige og uforklarlige hendelsene inntreffer da noen unge mennesker fra Oslo flytter inn i Kapergården, sjørøveren Korps gamle hus. (Forlagets omtale)

 

SkarlagenssalenH.K. Fauskanger: Skarlagenssalen

I kjelleren på herregården Ugge i Østfold finnes det et avstengt rom kalt Skarlagenssalen. Presten som lot gården oppføre på 1700-tallet, skal ha solgt sin sjel til djevelen og forsvant sporløst fra kjellerrommet da hans pakt med den onde utløp. Etter sagnet kan ingen tilbringe natten i Skarlagenssalen uten å miste livet eller forstanden.
 
Over hundre år er gått, men i 1897 synes Ugge-forbannelsen å kaste skygge helt til hovedstaden. Rasjonalisten Fredrik Lange har erklært sitt ønske om å avlive myten ved å låse seg inne i Skarlagenssalen en hel natt, tross sterke advarsler. Er det enda et varsel at en snikskytter brått er begynt å hjemsøke Kristianias gater? Med et broket følge rømmer Lange byen og drar til Ugge gård for å utfordre legenden, men ferden skal vise seg å bli skjebnesvanger: Har Skarlagenssalens forbannelse slått til når det umulige skjer? (Forlagets omtale)

 

Riggs-MissPeregrinesHemmelighetRansom Riggs: Miss Peregrine og øyas hemmelighet

En mystisk øy skjult i tåken. Et forlatt barnehjem invadert av krypende edderkopper og rotter. En låst koffert full av gamle fotografier. Og en veldig nysgjerrig tenåring med et digitalt kamera og all verdens tid. En forferdelig familietragedie tvinger 16 år gamle Jacob til å reise til en øy utenfor kysten av Wales, der han gjenoppdager et forlatt barnehjem. Hva slags sted er dette egentlig og hvem er Miss Peregrine? Mens han utforsker det forlatte huset, skjønner han at barna som en gang bodde der . blant dem hans egen bestefar . var mer enn bare spesielle. De kan til og med ha vært farlige. Og de kan fortsatt være i live . Denne fantasyboken, som er den første i en serie, gir deg frysninger nedover ryggen! (Forlagets omtale)

 

TommeskruenHenry James: Tommeskruen

En unge pike blir ansatt som guvernante for to morløse barn. Men disse barna oppfører seg underlig – som om de har kontakt med, og er styrt av, et overnaturlig vesen. (Forlagets omtale)

 

Jeg vet hvem du erYrsa Sigurđardottir: Jeg vet hvem du er

Tre unge mennesker pusser opp et hus i det gamle fiskeværet Hesteyri i Jökulsfjörđur på nordvestkysten av Island. Vinteren er i anmarsj og de begynner å ane at de ikke er alene i det forlatte været. Samtidig blir en ung lege Ísafjörđur dratt inn i etterforskningen av et selvmord. Avdøde er en eldre kvinne som ser ut til å ha vært besatt av legens sønn, som ble borte tre år tidligere – og fremdeles er forsvunnet. (Forlagets omtale)

 

Bildet av dorianOscar Wilde: Bildet av Dorian Gray

Boken skildrer en vakker, ung mann. Utskeielsene hans setter merker på det portrettet som er blitt malt av ham, mens han selv forblir like inntagende, ung og vakker. Etter hvert blir hans liv mer og mer en dobbelttilværelse. Boken er et kunstnerportrett og samtidig forfatterens skjulte selvbiografi. (Forlagets omtale)

 

petersburgnovellerNikolaj Gogol: Petersburgnoveller

Det skjer de mest absurde ting her i livet. Av og til er det overhodet ingen sannsynlighet å spore: plutselig satt den selsamme nesen, som hadde reist omkring med statsråds rang og laget så mye oppstyr i byen, igjen på sin plass, som om ingenting hadde skjedd, det vil si akkurat mellom major Kovaljovs to kinn.

Nikolaj Gogol (1809-1852) sikret sin varige plass i verdenslitteraturen med disse fem novellene fra Petersburgs daglige liv, forstørret, forvridd, forenklet og satt under satirens og fantasiens lys. (Forlagets omtale)

 

Mannen fra mengdenEdgar Allan Poe: Mannen fra mengden og andre noveller

Boka inneholder de åtte nyoversatte novellene: Sladrehjertet, Det perverses demon, Den svarte katten, Forhastet bisettelse, Huset Ushers fall, Fakta i saken M. Valdemar, Berenice, og Og mannen fra mengden, samt et tidligere upublisert fragment, den ufullførte novellen Fyret, som var det siste Poe skrev før han døde. (Forlagets omtale)

 

draculaBram Stooker: Dracula

Denne klassiske vampyr-fortellingen begynner med en ung engelskmanns reise til grev Draculas slott i de transylvanske fjellene. Harkers har hjulpet greven med et huskjøp i London. Snart preger ulv, flaggermus og vampyrene gatene i hovedstaden, og det blir viktig å finne greven før det er for sent. (Forlagets omtale)

 

FrankensteinMary Shelley: Frankenstein

Victor Frankenstein har ambisjoner om å finne ut alt om menneskekroppen og få kjennskap til livets hemmelighet. Hans studier og eksperimenter for å skape det perfekte menneske, tar snart overhånd. Romanen utkom i 1818, og er filmatisert en rekke ganger, første gang i 1910. (Forlagets omtale)

 

nekronautenLajla Rolstad: Nekronauten

Handlingen i denne boken er lagt til et overklassemiljø for hundre år eller så tilbake i tid. Den unge legen Janss blir oppsøkt av grosserer Grocks datter, Celeste, som forteller at grossereren oppfører seg ondt. Dagen etter blir han funnet drept. Liket er i en tilstand av langt fremskreden forråtne lse, til tross for at han bare har vært død ett døgn. Grossererens død er det første av en rekke overnaturlige og groteske dødsfall. (Forlagets omtale)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s