Ellisiv Lindkvist: Ditt røde hår, Unn

OMSLAG Ditt røde hår Unn 9.inddDitt røde hår, Unn handler om å være ung, om å forelske seg i en person av samme kjønn og alle problemene det byr på. Pia er nettopp begynt å studere på Blindern og prøver å finne sin plass i den nye verdenen da hun en dag møter Unn på ei opplesning. De to blir venner, men vennskapet kompliseres da Pia forelsker seg i Unn. Det hjelper ikke at Unn sender ut motstridende signaler, det gjør bare Pia usikker, og dermed tør hun ikke nærme seg Unn.

Handlinga i boka utspiller seg over noen uker fra september til november, og kapitlene har dagsnavn eller ukenummer. Sentrale motiver i boka er usikkerhet, motløshet og sjalusi. Unn er selvsikker, full av liv og tar for seg av alt det som livet har å by på, mens Pia er usikker og reagerer med sjalusi på Unns mange kjærlighetshistorier. Konflikten i boka er egentlig ganske enkel: Skal Pia tørre å stå frem, eller skal hun fortsette å late som ingenting overfor Unn?

Ditt røde hår, Unn er støttet av Leser søker bok og boka er uhyre lettlest med korte setninger og luftige sider, slik at den som sliter med lesinga vil få en fin mestringsfølelse på grunn av rask progresjon. Det er godt driv i fortellinga, og spenninga som er knyttet til utviklinga av forholdet, driver oss videre i lesinga selv om historien av og til kan synes litt prosaisk og hverdagslig. Personskildringene i boka er gode og temaet er viktig, så dette er absolutt et godt alternativ for den som bare trenger litt å lese. Anbefales varmt!

Boka vant nylig havmannsprisen, en pris som hvert år deles ut til en forfatter med markant nordnorsk tilknytning.

Kari Brenden-Bech

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s