Bjørn Sortland: Ho tok av seg blusen og sa ho var bibliotekar

Ho tok av seg blusen og sa ho var bibliotekarHo tok av seg blusen og sa ho var bibliotekar (2012) handler om den stillferdige, litt tafatte Ivar. Ivar er vestlending, personlig kristen og jobber i bank. Han har bikket 40, men har aldri hatt kjæreste. Ivar lengter etter kjærlighet, og da han litt uventet får tilbud om å holde skrivekurs for to eks-narkomane og eks-prostituerte under rehabilitering fordi han tilfeldigvis har gitt ut to diktsamlinger på eget forlag, slår han til. For hvem vet, kanskje er en av disse damene drømmekvinna. Hos de to damene gjemmer det seg en tredje – den vakre, rødhårete Sonya fra Russland. Ivar faller for Sonya, og det er nok den utløsende årsaken til at han velger å ta de tre damene med på skrivekurs til Spania…

Ho tok av seg blusen og sa ho var bibliotekar er en lun, humoristisk og underholdende skildring av en sjenert, litt bortkommen mann i det moderne Norge. Skjønt, helt borte vekk er han vel egentlig ikke. Ivar utvikler seg underveis, og etter hvert blir det klart at det bor langt mer i ham enn først antatt. Jeg likte boka veldig godt. Og siden den er lita, lettlest, har mye luft mellom linjene og er utstyrt med en masse flotte illustrasjoner, anbefaler jeg den både for lesehester og for dem som bare vil ha litt å lese på nynorsk.

Litt om forfatteren: Bjørn Sortland er født i Bergen i 1968. Han er utdannet sosionom, og har gått på skriveakademiet i Hordaland. Bjørn Sortland debuterte som forfatter i 1992 med Det er ikkje natta, siden har han gitt ut en rekke bøker for barn, ungdom og voksne. Han har vært forfatter på heltid siden 1998.

Kari Brenden-Bech

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s