Anna Bache-Wiig: Det aller fineste

Det aller finesteDet aller fineste er en oppvekstroman fra Oslo på 80-tallet. Bokas hovedperson er Marte som går på ungdomsskolen. Marte er ei helt vanlig ungjente fra en helt vanlig familie. Hun er skoleflink, har to gode venninner, men livet i den lille vennegjengen er preget av uro, av små konflikter og maktkamp, og denne rivaliseringa varsler på sett og vis den uheldige utviklinga handlinga etter hvert får. For plutselig en dag endrer alt seg for Marte. Fra det ene skoleåret til det neste blir hun sviktet av bestevenninna si, frosset ut og faller plutselig helt utenfor det sosiale fellesskapet. Som det klassiske mobbeofferet står hun plutselig helt alene…

Begynnelsen av boka var litt treg, men spenningen tar seg snart opp og etter hvert blir det godt driv i fortellinga. Boka handler om hvordan det er å være ung, om å passe inn og om hvor lite som skal til for å falle utenfor. Det aller fineste gir et godt innblikk i tilværelsen som tenåring på slutten av 80-tallet, og selv om dette ikke akkurat er stor litteratur, så er det likevel ei flott skildring av ei vanskelig ungdomstid.

Litt om forfatteren: Anna Bache-Wiig (f. 1975) er skuespiller og forfatter. Hun debuterte i 2003 med romanen Det aller fineste. Boka fikk gode anmeldelser og ble tatt godt imot av publikum. I 2005 kom hennes andre roman, Sommernattsdrømmen, og i 2009 Lasses hus. I 2010 ga Anna Bache-Wiig ut si første billedbok Don Fridtjof. Boka er illustrert av Lisa Aisato.

Kari Brenden-Bech

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s