Odd-Magnus Williamson: Kongen din og Kongen din, bok 2

Kongen din 2 Kongen din

Odd-Magnus Williamson styrer den fiktive twitterbrukeren om Kong Harald eller @KongenDin som han heter på Twitter. I disse to tegneseriebøkene finner vi små tekster som han har publisert på Twitter, med illustrasjoner av Sindre Goksøyr.

I disse to bøkene får du et innblikk i vår konges hverdag som ikke bare består av snorklipping, statsråd, vinking til barnetoget 17. mai eller nyttårstaler. Disse bøkene viser den folkelige kongen, som at han sitter i sofaen og spiser kjeks mens han ser på Disney Channel. At han tar seg en apanasjepils med familien. At han lager disco med å slå lysbryteren av og på og blir lei seg når Osram 25W pæren blir ødelagt, og at han tror at barnebarna er blitt muslimer når de kaller han for HALLAL, HALLAL istedenfor Harald. At han liker å gjemme seg under sengen og skremme Sonja, og at han liker å skyte på de dårligste trolldeigskulpturene han får tilsendt.

Terningkast4Det er så mange positive og morsomme ting jeg kunne ha tatt med, men velger å ikke gjøre det fordi du burde lese disse bøkene selv. Det er ikke mye tekst på hver side om du ikke liker å lese altfor mye, Kongen din er en tegneserie med flotte bilder og humoristiske tekster. Bok 1 er lengre enn bok 2. Bok 1 er på 192 sider mens bok 2 er på 144 sider. Hvis du liker bøkene og har lyst på mer, så ligger det mange vitser ute på @KongenDin på Twitter. Jeg gir begge bøkene en 4-er. Jeg synes at begge bøkene godt kunne ha vært litt lengre. Man kan si det samme om disse bøkene som Knut Nærum sa om sin bok Ø: «Det er boken for deg som liker å lese, men ikke så mye om gangen». Og så avslutter jeg med det som står bakpå begge bøkene under papirinnbindingen: «Alt for Norge… og hockeypulver».

Robin Kjærnsmo, elev 12TRL

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s