Tørr og Kjedelig: Det blir pinlig uansett av Tyra Teodora Tronstad og Bjørn Sortland

Det blir pinlig uansettUngdomsromanen Det blir pinlig uansett er skrevet av Tyra Teodora Tronstad og Bjørn Sortland og er utgitt av Aschehoug & Co i 2013. Bokas sjanger er drama. Jeg mener boka passer best for ungdommer i alderen 10-18 år fordi ungdommer lettere kan sette seg inn i situasjonen enn for eksempel et barn ville gjort, men boka kan også leses av voksne.

Gutten Elias legger merke til jenta Susanne på 37-bussen. Plutselig en dag tar hun ikke bussen lenger, men heldigvis har Elias skrevet ned e-mailadressen hennes som han så gjennom den gjennomsiktige blå permen hennes og han bestemmer seg for å ta kontakt. Han sender henne en e-mail selv om han er veldig usikker på hvordan hun vil reagere. Hun svarer og de ender opp med å ha et e-mailforhold til hverandre der de forteller litt om seg selv og de lærer å kjenne hverandre gjennom nettet. Begge gjør det klart for hverandre at de ikke vil møtes, men dypt inne vet de at det er akkurat det de vil. Kommer nettforholdet til å ende med et møte i virkeligheten, eller blir det ingenting av det?

Forfatteren Tyra Teodora Tronstad har skrevet flere romaner, som Hundetanker og Hvis det er flere som juger nå. Boka Det blir pinlig uansett har hun skrevet sammen med Bjørn Sortland som har skrevet til sammen 43 bøker gjennom sin karriere, bøkene hans er på nynorsk. Halve boka var på nynorsk og halve boka på bokmål, boka var lett å lese og det går fort å lese den.

3Jeg tror forfatterne brukte tid på å skrive denne boka fordi mange ungdommer faktisk kontakter hverandre gjennom internett, og at ungdommer kan sette seg inn i dette temaet fordi det gjerne er noen som er i denne situasjonen. Jeg mener dette er noe ungdom kan like å lese fordi det er noe som kan skje i virkeligheten i denne tidsperioden i livet. Siden boka var bygd opp av e-mailer ble det ikke mye spenning. Den falt ikke helt i min smak. Jeg gir boka terningkast tre.

Elisabeth, elev vg1

 

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s