Napolis skjulte side: Mariangela Cacaces Camorraland

CamorralandDu møter en gammel bekjent ute på byen i Napoli. Dere snakker og ler, du forteller litt om deg selv og han litt om seg. Alt virker helt vanlig, bortsett fra at du vet at dette er siste gangen du ser eller snakker med han. I morgen skal vedkommende dø, og det er absolutt ingenting du kan gjøre med det. Du og alle rundt deg vet det. Den eneste som ikke vet det er han. Slik jobber den italienske mafiaen La Camorra. De er hevet over deg og alle andre. De styrer politikken, de styrer alt. Enten du vil det eller ikke.

Camorraland av den norsk-italienske forfatteren Mariangela Cacace er ei bok i den personlige reportasje-sjangeren. Dette er hennes første dokumentarbok og den ble utgitt i 2010 av Cappelen Damm. Cacace har tidligere skrevet flere ungdomsromaner og hun debuterte som 17 åring med novellen ”Blått lys” i novellesamlingen Pust ut – Pust inn.

Gjennom boka forteller Mariangela Cacace om alle de skjulte og mystiske tingene som foregår rett framfor nesa på Napolis befolkning. Du blir kastet inn i handlingen, in medias res, hvilket passer veldig fint inn med skrivemåten hennes. Cacace bruker mange gode metaforer og språklige bilder. Hun er fantastisk flink til å skildre og beskrive hendelsene slik som hun opplevde dem, og skriver oversiktlig med et stort ordforråd.

Forfatteren har selv bodd i Napoli, og har derfor personlig kjennskap til samfunnet og mentaliteten i Italia. I boka skriver hun om drap, søppeldeponier og kyniske mafiabosser. I tillegg skildrer hun personlige møter med ofre som har kjent på Camorraens vrede, og som skifter fra fortvilelse og sinne til oppgitthet og stilltiende aksept.

Boka er fantastisk godt skrevet og anbefales på det varmeste. Camorraland kan leses av både ungdommer og voksne som liker spenningsfylte, interessante bøker. Den tar deg med på en reise gjennom Camorraland, og gir deg følelsen av et personlig forhold både til forfatteren og til Italia som bosted.

Elev vg1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s