Spenningsroman med en dæsj av kunst, historie og verdens undergang. Dan Browns Inferno

InfernoSpenningsromanen Inferno er skrevet av Dan Brown og utgitt 14. mai 2013 av forlaget Bazar, og boken er oversatt til norsk av Sverre Knudsen. Boken kategoriseres innen sjangerne historie, religion, krim og spenning, og målgruppen er voksne, eller ungdom for den saks skyld, som er ute etter en spennende roman som også er relevant i forhold til virkeligheten i dag.

Dan Brown er en amerikansk forfatter på 49 år som har hatt stor suksess verden over. Inferno er en av Dan Browns spenningsromaner, som blant annet innbefatter bøkene Iskaldt Bedrag, Da Vinci-koden og Engler og demoner. Han er kjent for å ta opp forskjellige problemstillinger i bøkene sine som er relevante på global basis, for eksempel overbefolkning, religiøse myter, overvåkning, utenomjordisk liv og annet. Den mest populære boken han har skrevet er Da Vinci-koden, som er en av de mestselgende bøkene i historien med over 80 millioner eksemplarer solgt over hele verden.

Handlingen i Inferno begynner med at kunstprofessor Robert Langdon våkner opp på et sykehus i Firenze i Italia med hukommelsestap. Plutselig blir han jaget av en agent som tilsynelatende vil drepe han, og etter hvert ser det ut som om noen fra USAs myndigheter er sendt for å drepe han også, uten at han vet hvorfor. Langdon og medhjelperen Sienna Brooks befinner seg midt i en internasjonal krise hvor en mystisk mann har planer om drastisk å redusere befolkningen på jorden for å redde verden fra overbefolkning, den mystiske mannen har hentet inspirasjon fra den italienske forfatteren Dante og hans verk Den guddommelige komedie, og særlig fra hans «Inferno». I løpet av jakten på verket til den mystiske mannen og flere svar på hva som har hendt de siste to dagene, dukker det opp flere mysterier og gåter som Langdon og hans medhjelper må løse.

Inferno er en bok som er proppfull av spenning og drama, og som samtidig får deg til å tenke over problemene i verden. Dan Brown har gjort en god jobb med å holde spenningen oppe gjennom hele boken, samtidig som det er pauser fra dramaet innimellom. Han gjør også en veldig god jobb med å beskrive forskjellige hendelser og steder med bruk av velvalgte ord og sammenligninger. I løpet av historien får vi vite hvem personene er og hva de står for uten at forfatteren ramser opp de forskjellige personlighetstrekkene, karakterene beskrives gjennom handling og tankegang. Jeg likte denne boken kjempegodt og vil anbefale den til de som liker spenningsromaner, men samtidig klarer å ta seg tid til å lese en lang bok.

Elev vg1

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s