John Green: Hvem er du, Alaska?

Hvem er du. Alaska Hvem er du, Alaska? er ei bok skrevet av John Green. Dette er debutboka til Green, først publisert i 2005 med tittelen Looking for Alaska. Boka var på New York Times bestselgerliste på plass nummer ti mer enn 7 år etter at den ble utgitt.

Miles er en tenåringsgutt som lever et trygt, men kjedelig og lite begivenhetsfullt liv i Florida. Han har ikke mange venner og har en sær interesse, han lærer seg kjente menneskers siste ord utenat. Han bestemmer seg for å flytte til Alabama og begynner på pensjonatskolen Culver Creek i ønske om å oppleve «Det Store Kanskje», i følge boka. Der blir han god venn med romkameraten sin, den litt gale, men supersmarte Chip Martin, også kalt Obersten. Han blir også god venn med Alaska, ei artig, spontan, litt gal og pen jente. Livet til Miles blir alt annet enn kjedelig, og mellom forelesningene lever de tenåringslivet og tøyer og bøyer på reglene. Han hopper rett i «Det Store Kanskje» og opplever alt fra vennskap og kjærlighet til tap og sorg.

«Thinking that if people were rain,

I was drizzle and she was hurricane.»

5Hvert kapittel i boka er en nedtelling mot en hendelse, og etter hendelsen så teller den antall dager etterpå. Man skjønner med en gang at noe kommer til å skje, men vet ikke hva. Boka er veldig lett å lese, og man må ikke tolke så veldig mye, Green skriver det som det er.

Jeg synes Hvem er du, Alaska? er ei veldig bra bok, den treffer veldig bra. Boka får frem flere følelser, den er morsom, skjønn, trist, inspirerende og sist men ikke minst fengslende. Det er skrevet mange ungdomsbøker, men denne er skrevet på en måte som gjør den original i sin sjanger. Jeg vil anbefale å lese denne boka.

Den får en sterk 5!

 Elev vg1

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s