Dødslekene 3: Fugl Føniks av Suzanne Collins

Doedslekene-3-Fugl-Foeniks_hd_imageFugl Føniks er den siste boka i trilogien Dødslekene. Den er skrevet av Suzanne Collins og var publisert i 2010. Boka handler om livet til Katniss etter hun blir flyttet fra hovedstaden Capitol til distrikt 13. I tillegg blir Peeta tatt til fange av Capitol og hjernevasket. Nå må Katiniss velge om hun skal bli revolusjonens symbol eller ikke.

Boka har ganske mange sider, men den var ikke vanskelig å lese. Det er noen vanskelige ord innimellom, men ellers så er boka lettlest. Selve språket i boka er helt vanlig, den har ingen bannskapsord, ingen metaforer eller replikker, men mange korte setninger som gjorde denne boka, som var fylt med spenning, lett å lese og forstå. Det som gjorde boka interessant var det at alt i boka er beskrevet på en bra og enkel måte, det føles som om du selv er der når du leser den.

Boka starter rett i handlinga med at Katniss blir flyttet til distrikt 13 som hun trodde var ødelagt av Capitol for lenge siden. Der møter hun moren og søsteren sin. Etter å ha lest første kapittel var det vanskelig å legge boka fra seg. Man måtte finne ut hva som skjer videre i den. Avslutninga av boka er sånn som man egentlig forventer at alle bøker skal avslutte. De gode levde lange og lykkelige liv, mens de onde ikke gjorde det.

Jeg synes at Fugl Føniks er en veldig bra bok og interessant å lese. Forfatteren gjorde en veldig bra jobb med hele trilogien. Første bok bruker vanligvis å være bedre enn de to andre, og det var den. Men Fugl Føniks er en veldig bra og spennende bok allikevel, og jeg anbefaler deg å lese den.

Elev vg1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s