Erebos, spillet som dreper: Ursula Poznanskis Erebos

ErebosErebos er en thriller og ei ungdomsbok. I denne boka møter vi Nick, en 17 år gammel basketballspiller. Vennene hans har begynt å oppføre seg veldig hemmelighetsfullt, det samme har mange andre på skolen. Han ser at noe blir sendt i hemmelighet fra person til person, og blir mistenksom. Det er en CD, Erebos, spillet som ikke bare er et spill.

Boka er relativt lettlest. Siden Nick er en tenåring, bruker han et språk som passer for ham. Det involverer blant annet slang og banning. Språket passer dermed veldig godt til boka, som handler om et spill. Som tenåring kjenner man seg godt igjen i Nick, og må unne boka et smil fra tid til annen. Omgivelsene skildres veldig presist, slik at man ikke kobles vekk fra fortellingen mens noe beskrives.

Forfatteren har vært veldig kreativ med denne boka. Den handler ikke om vampyrer eller andre trender i litteraturen, men om noe ganske enkelt: videospill. Jeg har aldri vært borti en bok slik som denne. Man skulle trodd det var en tenåring som hadde skrevet den når man ser på handlingen, men likevel er boka veldig godt skrevet.

Man kommer rett inn i handlingen fra første setning. Forfatteren har brukt mye humor i fortellingen, i den form at man kjenner seg igjen i det Nick føler og gjør. Jeg følte at sidene raste forbi i denne boka, på grunn av simpelheten i den.

Bokas forfatter heter Ursula Poznanski, og kommer fra Østerrike. Erebos kom ut i 2010, og var den første thrilleren hun ga ut. Bortsett fra thrillere har hun skrevet barnebøker og krimbøker. Erebos ble veldig godt likt, og vant flere priser.

Erebos er en veldig god ungdomsbok, og svært underholdende. Så snart man har begynt å lese, vil man ikke legge boka fra seg. Det er skikkelig lett å kjenne seg igjen i den, og man nesten smile når man gjør det. Jeg vil si at boka passer godt for ungdom i alderen fra 15 år og opp, spesielt for gutter. Hvis du liker å lese og er ute etter en ny bok, prøv denne!

 Elev vg1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s