Ingrid Wreden Kåss: Alva og Ormekongen

Layout 1Boka er skrevet av forfatteren Ingrid Wreden Kåss (f.1974). Hun har mastergrad i filosofi, mellomfag i religionshistorie og er i tillegg utdannet bibliotekar. Alva og Ormekongen er hennes første bokutgivelse.

Hovedpersonen i boka er Alva. Alva er 12 år og bor hos to fosterforeldre (Bidella og Bus) som egentlig håper på å bli kvitt henne. Alva sitt rom er i kjelleren og hun drømmer om farlige og skumle ting. Alva går på Øvre Snobbknollen skole.

Pelle er Alvas bestevenn og han selger sjokolade til elever i friminuttet. Skygge er også Alvas venn og de møttes i Sagalia. Skygge kan bli både en panter og en slange. Øynene hans har forskjellige farger. Det ene øyet er gult og det andre øyet er grønt.

En dag tvinges Alva utfor et stup og havner i det fantastiske Sagalia, på ryggen til panteren Skygge. Landet er fylt av vakre steder og spennende vesener, men også av sorg og uro. Den onde Ormekongen har tatt alle landets barn til fange. Vår heltinne – det eneste barnet i frihet – settes på saken og legger ut på en farefull ferd for å redde barna, verden og seg selv.

5Liknende plot har vi sett i mange andre bøker: Et ensomt barn, bosatt hos onde fosterforeldre, jakter på sine egentlige foreldre, sammen med magi og mystikk. Men Kåss gjør det både spennende og nært, fordi hun ikke er redd for å gi historien tid og lengde.

Jeg synes boka er bra og spennende, og språket er lett. Boka er for både gutter og jenter (10-17 år), men mest for jenter. Jeg er mest fascinert av det fine detaljnivået og sanseligheten i fortellingen, det skaper mange dimensjoner og gjør hendelsene interessante og tydelige. Jeg gir terningkast 5.

 Mustafa, elev vg1

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s