Spenningsfylt og hendelsesrik. Heine T. Bakkeid: Vampyrjegeren

VampyrjegerenTittel: Vampyrjegeren, den første boka i bokserien Dr. Schnabels Krønike
Forfatter:
Heine T. Bakkeid
Forlag:
Aschehoug
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 203
Sjanger: Spenning og Fantasy
Omtalt tid: 1700-tallet

Heine T. Bakkeid ble født i 1974 og vokste opp i den lille bygda Belnes i Gratangen som ligger i Troms. Heine debuterte med ungdomsboka Boblejim – spesialagenten i 2005 og voksenromanen Uten puls i 2006. I 2008 kom ungdomsromanen Hjerteknuseren og i 2010 kom den første boka i trilogien Dr. Schnabels Krønike, Vampyrjegeren. Det er skrevet lite om hans forfatterskap, men ut i fra illustrasjonene på bøkene hans kan det se ut som han holder seg mest innenfor fantasy-sjangeren.

Vampyrjegeren er ei bok som er beregnet på lesere i alderen 12-16 år, noe som også vises i språket. Språket er veldig lett, det er ikke brukt mange vanskelige ord, og setningene er nokså korte. Heine overrasker stadig leseren  på grunn av måten han velger å formulere seg på. Han skriver på en måte som fanger leseren, blant annet ved å fokusere på detaljer og dramatiske beskrivelser.

Boka handler om vampyrer og overnaturlige skapninger, så forfatteren har ikke skrevet noe originalt. Med dette mener jeg at i dagens samfunn er det blitt veldig populært å skrive om vampyrer, hekser og rare vesener.

Vampyrjegeren finner sted på 1700-tallet. Pesten herjer i Europa og moren og bestefaren til Vlad, hovedpersonen, er blitt smittet. Moren til Vlad sender ham til en avsidesliggende kirke ved foten av de transilvanske alpene. Der skal han tilbringe vinteren alene i sikkerhet for pestens herjinger. Men Vlad er ikke alene. Han blir plutselig dratt inn i en verden av overnaturlige skapninger, og sammen med sin onkel Arad, skal han prøve å bekjempe disse skapningene.

4Boka var veldig fengende og spenningsfylt i starten, men da vendepunktet endelig kom begynte den å bli litt tom. Det er ingen tvil om at dette er ei bok fylt med hendelser og at det er mye som skjer, men etter hvert begynte den å bli litt ensformig. En ting som er bra med boka er at den ikke har en åpenbar slutt. Dette gjør at boka plutselig blir mye morsommere å lese og man får lyst til å lese mer. Heldigvis er denne boka en trilogi, noe som betyr at historien er i tre deler og fortsetter i bok 2.

Elev vg1

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s