Datter savnet: En enkel, men spennende roman av Nicci French

Datter savnetDatter savnet, eller Losing You som boka heter på engelsk, er en spenningsroman utgitt under pseudonymet Nicci French, som består av ekteparet Nicci Gerrard og Sean French. De har skrevet psykologiske thrillere sammen siden 1997, da de debuterte med The Memory Game. Den norske versjonen av Datter savnet er utgitt av Cappelen Damm og oversatt av Truls Holst Kopperud. Denne boka passer for ungdom, men også voksne. Den er veldig enkel og lettlest i forhold til mange andre bøker i samme sjangeren som kan være en del mer kompliserte.

Dette er den tiende boka som det engelske paret har skrevet sammen, og bøkene deres er frittstående. Forfatterne har skrevet nærmere tjue bøker sammen, men også litteratur hver for seg.

Datter savnet handler om Nina Landry som mister datteren sin samme dagen som hun skal på juleferie til Florida med barna og den nye kjæresten sin. Datteren Charlie hadde arrangert en overraskelsesfest til henne på bursdagen hennes. Hun overnattet hos noen venninner dagen før, men kom aldri hjem igjen. Moren ringer derfor til politiet, men de tar det ikke så alvorlig som henne. De mener at datteren antakeligvis har rømt hjemmefra og at hun vil komme tilbake etter hvert. Nina tror ikke det er tilfellet. Hun tar derfor saken i egne hender og går gjennom rommet til datteren. Hun finner stadig ut at datteren har flere hemmeligheter enn hun tror. Den bekymrede, men sta moren ringer rundt til alle hun tror kan vite noe om datteren hennes. Jo mer hun finner ut, desto mer skjønner hun at datteren er i livsfare.

Denne boka er skrevet veldig enkelt, men er allikevel spennende. Det tar litt tid før forfatterne kommer til selve handlingen fordi det er en del unødvendige ting i begynnelsen. Boka har gode skildringer og lett språk og man kan lett se for seg situasjonene.

4Datter savnet er en helt grei bok, men har ganske lik handling som mange andre bøker i samme sjangeren. Dersom du liker spenningsbøker, er allikevel denne boka å anbefale. Den er lettlest og ganske kort med sine litt over 260 sider. Spenningen bygger seg opp mot slutten. Jeg ville gitt boka terningkast 4.

Elev vg1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s