Muffe 3: Skoda Octavia Combi av Arne Garvang.

Muffe 3Arne Garvang (f. 1941) er norsk musiker, skuespiller og forfatter. Han er kjent som Pelle Parafin i tv-seriene om Pelle Parafins Bøljeband med Tramteateret på 80 tallet: de heter Serum Serum (1980), Pelle Parafins Bøljeband (1981), Hemmelighetene i B-by (1982) og Randi og Ronnys Resturant (1986). Arne Garvang spiller nå i bandet Pelle Parafins Missing Link, og han har skrevet 4 bøker om Muffe.

 

Anmeldelse av Muffe 3: Skoda Octavia Combi

Muffe, eller Mons Ulrik Ferdinand Andre som han egentlig heter, skal på sommerferie med fattern. De ferierer på en hytte i Fåberg uten innlagt strøm eller vann. Bestevenninnen til Muffe, Nille, skal på ferie ikke så langt unna Muffe på en gård på Nordseter, noe begge to er uvitende om til de møter hverandre i Lillehammer.

Fattern til Muffe er ikke den skarpeste kniven i skuffen, og det oppstår problemer ikke lenge etter at de har dratt fra huset sitt i Drammen. De kommer ikke lenger enn til en bomstasjon før han kommer på at han har glemt pengeboken hjemme på bokhylla. Pengeboken til Muffe ligger i det stappfulle bagasjerommet…

Når de omsider har vært hjemme og hentet pengeboken, kommer de til en tunell. Der oppstår det nye problemer. En Skoda Octavia Combi står i tunellen, og fattern, som er betatt av gamle biler, stopper, svinger til siden og hjelper til.  I bilen sitter fire polakker. Fattern ser i motoren og oppdager at de mangler en reim. Han går bak i bagasjerommet og henter en solid stor BH som tilhører dama hans, Bodil «Bomba». Han bruker den som reim og heller juice på tanken. Polakkene takker og gir Muffe pizza.

Oppe på gården møter de eieren, Mikkelsen, som forteller at det ikke er strøm på hytta og at de kan hente vann i brønnen. Dagen etter møter Muffe Nille på en kiosk i Lillehammer, og de oppdager at de ikke er så langt unna hverandre som de trudde. De avtaler å møtes dagen etter, og da drar og bader i et tjern og finner noe nede på bunnen som de ikke hadde forventet…

Jeg syns at Skoda Octavia Combi er en bra ungdomsbok som holder på spenningen. Uansett hvor Muffe drar så havner han alltid opp i noe, noe som er vanlig i slike bøker. Du kan velge å lese bøkene i kronologisk rekkefølge, men jeg startet på denne før jeg begynte på de to første. Hvis du vil ha med deg hele historien bør du imidlertid lese dem i rekkefølge, men du trenger ikke. Det gjorde ikke jeg. Hvis du vil høre lydboken så er det Arne Garvang selv som leser, og han har også komponert musikken til den. Hvis du velger å høre lydboken får du den stemningen som forfatteren hadde tenkt. For oss som har sett tv-seriene om Pelle Parafin, så er den rolige stemmen til Arne perfekt til lydboken.

Boken holder til en 4er

Robin Kjærnsmo, 12TLB

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s