Jo Nesbø: Hodejegerne

HodejegerneRoger Brown er i egne øyne Norges beste og mest underbetalte hodejeger. Han har en altfor dyr villa, en altfor vakker kone og må stjele kunst for å opprettholde livsstilen sin. Den nederlandske kandidaten Claes Greve er perfekt for enhver toppstilling. Han har et maleri i hundremillionersklassen og et ikke ubetydelig dametekke. Rogers kone Diana vil ha et kunstgalleri og et barn. Alle vil ha noe. Ingen får det gratis. Ikke uten å gå over lik…

Slik beskrives Roger Brown i boken:

 «Mitt navn er Roger Brown, jeg er 1,68 cm. Du trenger ikke psykolog for å forstå at det må kompenseres»

Roger Brown er hodejeger. Selskapet han jobber i, Alfa, har fått i oppgave å finne en kandidat som skal fylle jobben som leder i selskapet Pathfinder, som spesialiserer seg innen GPS. Rogers kone, Diana, introduserer Roger for Claes Greve som nettopp har sluttet i HOTE. Greve har vært med på å utvikle TRACE, en gele som inneholder rundt hundre mikroskopiske sendere per milliliter. Den kan festes til alt og er så å si umulig å fjerne. Den eneste svakheten er at signalet forsvinner dersom de som skal spores blir for skitne.

Roger bor i en villa som han overhodet ikke har råd til. Han må derfor stjele kunst og selge den til en heler i Sverige med hjelp av Ove Kjikerud. Kjikerud liker å sitte og skyte på TV-en sin med løsskudd mot de programmene han ikke liker. Roger har ansatt han i sikkerhetsselskapet Tripolis. Når Roger får vite om et kunstverk, ringer han til Ove og får han til og skru av alarmene så Roger får hentet bildet. Ove kjører så med bildet til heleren i Sverige.

Roger får vite om bildene ved å stille spørsmål i forbindelse med intervjuene han gjør som hodejeger. Når Roger får vite at Claes er i besittelse av et meget verdifullt bilde som ble stjålet i Antwerpen i 1941, Jakten på det kaledonske villsvin, stopper alt for ham. Han må få tak i det for å berge økonomien sin og forholdet til Diana som har begynt å skrante. Men ting går ikke helt som planlagt, og det hele ender med at jegeren selv blir den jagede…

Mer ønsker jeg ikke og si om denne boken. Slutten får du lese deg til selv.

Boken er skrevet av suksessforfatteren Jo Nesbø, som har solgt over 20 millioner bøker på verdensbasis. Han er kjent for bøkene om førstebetjent Harry Hole, den gale professoren Doktor Proktor og Hodejegerne. Jeg synes boken holder seg hele veien og fanger leseren. Hvis du ikke orker å lese den, kan du høre lydboken lest av Torbjørn Harr, eller se filmen med Aksel Hennie i hovedrollen som Roger Brown.

Jeg synes at boken er god fordi du blir dratt inn i handlingen. Selv om boken startet litt tregt så bygger den seg gradvis oppover og oppover. Nesbø skriver slik at det er jeg-fortelleren Roger som forteller historien.

Jeg gir boken en sterk 5er

Robin Kjærnsmo, 12TLB

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s