Den mest populære forfatteren på skolebiblioteket

Faen ta skjebnenHvem er du. AlaskaLurer du på hvem som er den mest populære forfatteren på skolebiblioteket? For tiden er det den amerikanske forfatteren John Green. Han har gitt ut hele fem romaner for ungdom og unge voksne. Foreløpig er det bare den siste, The Fault in Our Stars (Faen ta skjebnen), som er oversatt til norsk. Looking for Alaska kommer på norsk 8. oktober med tittelen Hvem er du, Alaska?

lookingLooking for Alaska (2005)

Miles Halter er ferdig med det trygge livet hjemme. Hele tilværelsen hans har vært et eneste stort fravær av begivenheter, og hans besettelse med berømte siste ord har bare fått ham til å lengte enda sterkere etter «Det Store Kanskje» (Francois Rabelais, dikter). Han reiser til den noen ganger gale og alt annet enn kjedelige verdenen på Culver Creek Pensjonatskole, og livet hans blir det motsatte av trygt. Noen rom bortenfor ham bor nemlig Alaska Young. Den lekre, smarte, morsomme, sexy, selvdestruktive, ute-å-kjøre Alaska Young. Hun er en begivenhet i seg selv. Hun trekker Klumpen inn i sin verden, kaster ham ut i Det Store Kanskje, og stjeler hjertet hans. Og så? (Forlagets omtale)

John greenAn Abundance of Katherines (2006)

Boka handler om Colin Singleton, en sytten år gammel, anagram-elskende gutt som har vært sammen med, og så vidt han husker, blitt dumpet av 19 jenter ved navn Katherine. I kjølvannet av «K-19 hendelsene», tar Colin med seg sin tykke, Judge Judy-elskende venn, Hassan, ut på tur for å finne gleden igjen. Han ønsker med dette å vinne Katherine 19. tilbake, og lage en likning som kan spå gangen i alle parforhold (Wikipedia).

John green2Paper Towns (2008)

Historien finner sted i Orlando i Florida. Boken handler i likhet med de fleste andre bøkene til Green, om en ung gutt. Denne gangen en gutt ved navn Quentin «Q» Jacobsen. Han har siden barndommen vært forelsket i nabojenten Margo. Margo er en jente som lenge har følt seg som en «paper girl» i en «paper town», og etter et siste eventyr med Q, stikker hun av fra sine såkalte venner, og sin familie. Resten av boken tar for seg Quentins forsøk på å finne Margo (Wikipedia).

John green3Will Grayson, Will Grayson (2010)

Denne boka var et samarbeidsprosjekt mellom John Green og David Levithan. Den handler om to gutter som begge heter Will Grayson, og som møtes tilfeldig i midten av boken. Dette møtet vil på merkelig vis forandre livene deres. John Green skrev fra den ene karakterens perspektiv i kapitlene med oddetall, mens David Levithan skrev de med partall (Wikipedia).

The fault in our starsThe Fault in Our Stars (2012)

Hazel er 17 år, og kommer aldri til å bli frisk igjen. Det har hun visst siden den dagen hun fikk kreftdiagnosen. I tre år har legene behandlet henne. I tre år har hun levd med dødsdommen. Hazel og Augustus møtes i en støttegruppe for kreftsyk ungdom. Begge har vært syke lenge, men nekter å være den tapre kreftpasienten som heroisk kjemper mot sykdommen med umenneskelige krefter og som aldri klager eller slutter å smile. Nei. De vet begge at de har hatt maks uflaks og at sjansen er stor for at de dør unge er stor. Kreft er noe dritt. Men de liker hverandre. Etter hvert mer og mer. Og langsomt og forsiktig nærmer de seg, så forsiktig som det kan bli når én har et kunstig bein og den andre går rundt med en oksygentank på slep og en slange inn i nesa. Og kjærlighetshistorien deres skal bli en sånn som poetene skriver dikt om (Forlagets omtale).

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s