Terror – Det mest omtalte temaet i vårt århundre

TerrorjegerneDette er en thriller som forandrer ens syn på terrorvirkeligheten. Terrorjegerne er en underholdende roman om en ny terrortrussel som sjokkerer de vestlige etterretningene. Osama Bin Laden er død, og hans etterfølger har lagt store planer for en hevn så stor at den ville ødelegge hva den vestlige verden står for.

Boken er skrevet av forfatter og journalist Tom Bakkeli, også forfatter av tidligere dokumentarbøker som Norges hemmelige krigere (2007) og Ett skudd. Én død (2008). Han har jobbet som journalist i VG siden 1984, og blant annet dekket kriger og konflikter i utenriksredaksjonen.

Terrorjegerne tar leseren med inn i dagens konfliktområder og skrekkscenarier. Svært mange ekstreme grupper skyr ingen middel for å nå sine mål, men det har vist seg å være mye vanskeligere enn en hadde trodd å få tak i kjernefysiske våpen. Al-Qaidas etterfølger ser nå på nye alternativer, noe den vestlige etterretningen etter hvert oppdager. Mags og Bjørnar, som er oppdratt i den norske marinejegerkommandoen, og senere i Hærens jegerkommando, blir sendt på et ekstremt viktig, og samtidig hemmelig oppdrag. De skal samarbeide med en kvinne med navn Raheel, en tidligere kollega av Bjørnar fra da de jobbet sammen i Iran noen år tidligere. Raheel var opprinnelig fra Aserbajdsjan. Hun er fysisk tøff og tåler skader på både kropp og sjel. Mags og Bjørnar er vanligvis ikke vant til å jobbe sammen med kvinner, men de er sikre på at hun passer perfekt sammen med gruppa.

Det oppstår spenning når ting ikke helt går etter planen. Noen ganger kan det skje noe helt uventet, som noen aldri hadde forutsett. Ting er ikke alltid slik en hadde trodd på forhånd.

Boken er lett forståelig og kan leses av de enkle språksjeler. Selv om den er skrevet i tredjeperson, går forfatteren litt inn i personenes tanker og følelser. Perspektivet endrer seg underveis og Bakkeli danner bevisst etterligninger av virkelighetens viktige organer og ledere. Boken tar også opp problemer og konflikter som preger verden i dag, noe som legger opp til både politiske og etiske avgjørelser. Vi får også realistiske beskrivelser av utstyr, våpen og militær strategi, slik at det oppleves som det ikke er langt fra enn sann historie.

Terrorjegerne passer for både de som liker action, thrillere og fortellinger ikke så langt fra den virkelige verden. Den er å anbefale for dens aktualitet til problemstillinger i det vestlige samfunnet og også for dens underholdende måte å fortelle en skikkelig thriller på.

Elev 1cd

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s