Faïza Guène: Kiffe kiffe i morgen

Kiffe liffe i morgen

Fakta om boka:

  • Tittel: Kiffe kiffe i morgen
  • Original tittel: Kiffe kiffe demain
  • Forfatter: Faïza Guène
  • Forlag: Minuskel forlag
  • Oversetter: Thomas Lundbo
  • Utgitt: 2004
  • Utgitt i Norge: 2008
  • Antall sider: 150

«Tankevekkende bok og et eksempel på tenåringstemperament…»

Faïza Guène tok Frankrike med storm da hun kom ut med sin første bok Kiffe kiffe i morgen. Det ble en bestselger og har solgt over 200.000 eksemplarer. Handlingen er lagt til gettoen i Paris, og viser hvordan det er å være muslimsk innvandrer i Europa i dag.

Boken er utgitt av Minuskel forlag, og oversatt av Thomas Lundbo. Guène forteller oss om Doria som lever i en getto i Paris og hennes harde liv preget av mye elendighet, men også komiske hendelser og situasjoner. Det er  en intelligent skrevet roman som fikk hele Frankrike til å filosofere litt ekstra. Ikke minst viser den at ting kan av og til endre seg.

Litt om boken Kiffe kiffe i morgen:

Boken er en innvandrerroman som handler om en getto i Paris. Hovedpersonen heter Doria og er femten år gammel. Hun sliter på skolen og får timer hos en psykolog på grunn av at lærerne hennes synes hun er blitt asosial. Hjemme bor hun sammen med moren sin. Moren er analfabet og jobber som stuepike på et hotell. Hun jobber der fordi hun ikke klarer å få jobb noen andre plasser. Doria har et mørkt syn på verden og kritiserer den under hele romanen.  Faren til Doria forlot henne og moren for å finne seg en ny og yngre kone i Marokko. Faren forlot Doria da hun var ganske ung, og hun har derfor hatt et mørkt syn på sin far helt siden han forlot dem.

«Morgendagen er kanskje ikke like forutsigbar likevel…»

Doria har også en nabogutt som hun liker å tilbringe tid sammen med, de filosoferer og røyker hasj når de er sammen. De liker å sitere dikt fra Arthur Rimbaud også.

Boken er kjempegodt skrevet, den får deg til å lese videre med alle spørsmålene sine. Det å lese denne boka uten å filosofere er så å si umulig. Gripende bok som stiller mange spørsmål ved tilværelsen og får deg til å reflektere. Dette er en av de bedre bøkene jeg har lest.

«Det å lese denne boka uten å filosofere er så å si umulig…»

Elev 1cd

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s