En vellykket ulykkesfugl

  • Tittel: UlykkesfuglenUlykkesfuglen
  • Forfatter: Camilla Läckberg
  • Sjanger: Krim
  • Norsk utgave gitt ut for første gang i 2007.

Dette er en krimroman der mesteparten av handlingen foregår rundt Tanumshede i Sverige. Hovedkarakterene er Erica Falck, som er forfatter, og Patrick Hedström, som jobber ved Tanumshede politistasjon. De er gift og venter barn. Ellers møter vi en rekke mennesker som er deltakere i et reality-show kalt «Fucking Tanum» som foregår i Tanumshede. Showet kan sammenliknes med «Paradise hotel» og andre reality-program i samme kategori. Vi blir også kjent med Anna, Ericas søster. I tillegg møter vi to barn som vi ikke får vite så mye om, men vi skjønner at historien deres er nokså dramatisk.

Begynnelsen forstår man ikke så mye av, den er ganske mystisk. Faktisk skjønner man ikke helt hva som foregår før mot slutten. Det er flere separate handlingsløp som tvinner seg mer og mer sammen til vi blir presentert en overraskende slutt som også samler alle trådene. Ulykkesfuglen er med andre ord komponert på en meget kløktig måte, og forfatteren evner å dra leseren inn i den spennende historien og overraske. Hver gang du tror du har funnet noe ut kommer forfatteren opp med et moment som styrer handlingen en annen vei. Romanen åpner med en bilulykke der en dame er blitt drept. Patrick og den nyeste politibetjenten ved stasjonen, Hanna Kruse, drar ut til ulykkesstedet. Derfra kan man vente seg spenningskurve på spenningskurve.

Läckbergs roman har stor bredde i handlingen. Forfatteren blander det hverdagslige og krimgåtene på en overbevisende måte. Hovedpersonene fremstilles realistisk, og man blir godt kjent med dem i løpet av historiene som fortelles. Vi får sett historien fra forskjellige perspektiver, og selv om det er mange historier i én bok spinner alle historiene seg rundt én hendelse; bilulykken. Alle historiene koples sammen og ender opp i en velbalansert krimhistorie verdt å lese.

Ulykkesfuglen er en av de beste krimromanene jeg noen gang har lest. Det er ikke uten grunn at Camilla Läckberg blir kalt «Sveriges krimdronning». Romanen passer bra for alle krimelskere og folk som liker historier der man ikke kjeder seg. Begynner du å lese klarer du ikke legge boka fra deg. Hvis du er klar for å oppleve en intens leseglede er denne boka perfekt for deg. Du kan fint lese boka uten å ha lest de andre bøkene Läckberg har skrevet med Falck og Hedström i hovedrollene.

Anbefales på det sterkeste!

Elev 1cd

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s