Hodejegerne av Jo Nesbø

HodejegerneHodejegerne er en kriminalroman av Jo Nesbø, og kom ut i 2008 på forlaget Aschehoug. Nesbø har skrevet en tøff bok hvor hovedpersonen, Roger Brown, er en liten kar på 1.68. Manglende høyde kompenseres imidlertid med suksess og stor selvtillit. Roger Brown er en vellykket hodejeger, men det å være hodejeger er ikke det eneste han lykkes i. Han vil være en god ektemann for sin kone Diana, som riktignok er en dyr kvinne. Han tjener godt som hodejeger, men med en så dyr livsstil Roger har skjemt Diana til å få, er ikke inntekten som hodejeger god nok. Biinntekten er derimot en helt annen sak. Denne lille karen har nemlig to jobber: hodejeger og kunsttyv.

Roger Brown blir ansett som Norges beste hodejeger. Han bor i en altfor dyr villa på Voksenkollen sammen med sin nydelige kone. Diana har et kunstgalleri hvor Roger møter det han tror er den perfekte kandidaten til enhver toppstilling, Clas Greve. Roger får Greve til å komme på et intervju hos han ettersom Greves tidligere arbeidsplass HOTE var kjøpt opp, og Greve derfor var arbeidsledig. Ettersom Roger ikke klarer å skille jobbene sine helt, blir kunst lett et samtaleemne under deres business-samtale. Greve kom til å fortelle at han hadde funnet et maleri i den nye leiligheten som egentlig tilhørte hans avdøde bestemor. Maleriet hadde tittelen «Jakten på det kalydonske villsvin» og er malt av ingen ringere enn Rubens. Roger ser på dette som nøkkelen til en bedre økonomisk tilværelse, og Diana vil være hans for alltid. For Roger har det å stjele fra sine klienter aldri vært et problem, og han ser på dette som den eneste løsningen. Han bryter seg inn i leiligheten til Greve og får tak i det han vil ha. Men han finner også noe mer, noe som tydet på at hans og Dianas forhold kanskje ikke var som han trodde.

Dessverre får Roger Brown bare mer trøbbel etter tyveriet på det han trodde skulle være den beste løsningen på hans økonomiske problemer. Han finner sin såkalte «partner in crime», Ove Kjikerud, død i framsetet på hans Volvo S80. Roger begynner å skjønne alvoret og får bare flere og flere problemer. Roger, den vellykkede hodejegeren og kunsttyven på 1.68, var rett og slett blitt bytte til en menneskejeger.

Jo Nesbø har virkelig klart å skrive en god og spennende roman som når ut til leserne. Jeg ble personlig revet med i boka på første kapittel, og følte allerede da at jeg var en del av Browns kriminelle verden. Jo Nesbø har skildrer både personer og miljø så godt at man rett og slett skal føle man er en del av det luksuriøse, men samtidig gale samfunnet. Hodejegerne er skrevet i jeg-person og er fortalt fra Roger Browns synsvinkel. Siden boka består av Rogers tankegang og dialoger blir man fort kjent med han som person, og man føler man får et slags forhold til han som karakter.

Jeg vil så absolutt anbefale denne boken til alle. Jeg er selv ikke så glad i å lese bøker, men Jo Nesbø har virkelig klart å vinne hjertet mitt med denne boken. Den er ordentlig god og spennende, og boken blir ikke kjedelig på noe tidspunkt.

Elev 1CD

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s