Grøssere for sene høstkvelder

Dagene er blitt kortere, kveldene mørke og kalde og de fleste av oss tilbringer mer tid inne. Den ekstra tiden skal fylles med noe, og hva er mer spennende enn å lese en god gammeldags grøsser..

Jeg vet hvem du erYrsa Sigurdardóttir: Jeg vet hvem du er (2012). Den Islandske forfatteren Yrsa Sigurdardottir har flere kriminalromaner på rullebladet, og med Jeg vet hvem du er tar hun steget over i grøssersjangeren. Som grøsser leverer boka! Den er uhyggelig spennende og jeg kan garantere at du vil se deg om en ekstra gang når du er ute alene i høstmørket.

Forlagets omtale: Mørk spenningsroman fra den bestselgende islandske forfatteren Yrsa Sigurdardottir. Tre unge mennesker pusser opp et hus i det gamle fiskeværet Hesteyri i Jökulsfjörður på nordvestkysten av Island. Vinteren er i anmarsj og de begynner å ane at de ikke er alene i det forlatte været. Samtidig blir en ung lege Ísafjörður dratt inn i etterforskningen av et selvmord. Avdøde er en eldre kvinne som ser ut til å ha vært besatt av legens sønn, som ble borte tre år tidligere – og fremdeles er forsvunnet.

Dagbladets omtale: http://www.dagbladet.no/2012/01/27/kultur/bok/litteratur/litteraturanmeldelser/anmeldelser/19967439/

menneskeJohn Ajvide Lindqvist: Menneskehavn (2008). Den svenske forfatteren John Ajvide Lindqvist har skapt seg et godt rennommé innen grøssersjangeren de siste årene. Og Menneskehavn kan best beskrives som en spenningsroman som beveger seg over i det overnaturlige. Plottet er egentlig ikke så ulikt det i Jeg vet hvem du er. Et barn forsvinner, og barnets far klarer ikke å slå seg til ro uten forklaring på hva som har skjedd. Menneskehavn er en pageturner med høy kvalitet, og den anbefales lest på høstmørke kvelder.

Forlagets omtale: Det lykkelige livet på Domarö i Roslagens skjærgård tar slutt en strålende februardag i 2004, når seks år gamle Maja blir sporløst borte ute på isen. Når faren vender tilbake til øya et par år senere, mottar han en meddelelse som tenner et håp; Maja finnes fremdeles i verden, men på et sted ingen kan nå henne. Romanen er en fortelling om kjærlighet og hat, magi og skjulte krefter.

Her kan du se forfatterens omtale av boka:

Dagbladets omtale: http://www.dagbladet.no/kultur/2008/12/17/558618.html

Aftenpostens omtale: http://www.aftenposten.no/kultur/litteratur/article2759371.ec

the woman in blackSusan Hill: The woman in black. The woman in black er en førsteklasses klassisk spøkelseshistorie. Den unge advokaten Arthur Kipps blir sendt til ødemarken nord i England for å gjøre opp boet til Mrs. Alice Drablow på Eel Marsh House. Under begravelsen begynner merkelige ting å skje…

Forlagets omtale: Arthur Kipps, a junior solicitor, is summoned to attend the funeral of Mrs Alice Drablow, the sole inhabitant of Eel Marsh House. Unaware of the tragic secrets which lie there, wreathed in fog and mystery, it is not until he glimpses a wasted young woman, dressed all in black, at the funeral that a creeping sense of unease begins to take hold, a feeling deepened by the reluctance of the locals to talk of the woman in black – and her terrible purpose.

Boka har vært filmatisert flere ganger. Siste versjon kom ut tidligere i år med ingen ringere enn Harry Potter-stjernen Daniel Radliffe som hovedrolleinnhaver. Skikkelig skummel film!!! Du finner den på biblioteket.

Offisiell trailer:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s